Bruschetta kender vi normalt som små anretninger på ristet brød. Men her er brødet udskiftet med sød bagt kartoffel. Opskriften er fra bogen "Nemme Retter På Budget" fra Mummum (Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentse)
2 Personer
Ingredienser
1 stk.
sød kartoffel/sweet potato , stor
2 spsk.
olie
-
salt
-
peber
2 stk.
avocadoer
1 fed
hvidløg
-
citronsaft
100 g
cherrytomater
30 g
syltede rødløg
50 g
fetaost
-
bredbladet persille , efter smag
ANNONCE
Sådan gør du
1
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
2
Skræl den søde kartoffel, og
halver den. Skær i skiver på ca.
½ cm.
3
Placer kartoflerne på en
bageplade med bagepapir. Pensl
dem med olie, og krydr med salt
og peber.
4
Bag dem i ovnen i 20-25 minutter,
eller til de er færdigbagte og har
fået lidt farve.
5
Halver avocadoerne, og fjern
stenen. Skrab dem ud i en skål.
6
Hak hvidløg fint eller i en
hvidløgspresser. Mos avocado og
hvidløg sammen. Smag til med
salt og peber og lidt citronsaft.
7
Halver cherrytomaterne.
8
Tag dine skiver af bagt sød
kartoffel ud af ovnen, når de er
færdigbagte. Anret på et fad.
9
Top med avocadocreme, halve
cherrytomater, syltede rødløg,
smuldret feta og evt. lidt frisk
persille på toppen. Server med
det samme.