Sød kartoffel-bruschetta med avocado og tomat
VEGETAR

Sød kartoffel-bruschetta med avocado og tomat

Bruschetta kender vi normalt som små anretninger på ristet brød. Men her er brødet udskiftet med sød bagt kartoffel. Opskriften er fra bogen "Nemme Retter På Budget" fra Mummum (Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentse)
  • 2 Personer

Ingredienser

1 stk. sød kartoffel/sweet potato , stor
2 spsk. olie
- salt
- peber

2 stk avocadoer
1 fed hvidløg
- citronsaft
100 g cherrytomater
30 g syltede rødløg
50 g fetaost
- bredbladet persille , efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C varmluft.
  2. 2
    Skræl den søde kartoffel, og halver den. Skær i skiver på ca. ½ cm.
  3. 3
    Placer kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber.
  4. 4
    Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er færdigbagte og har fået lidt farve.
  5. 5
    Halver avocadoerne, og fjern stenen. Skrab dem ud i en skål.
  6. 6
    Hak hvidløg fint eller i en hvidløgspresser. Mos avocado og hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
  7. 7
    Halver cherrytomaterne.
  8. 8
    Tag dine skiver af bagt sød kartoffel ud af ovnen, når de er færdigbagte. Anret på et fad.
  9. 9
    Top med avocadocreme, halve cherrytomater, syltede rødløg, smuldret feta og evt. lidt frisk persille på toppen. Server med det samme.