Simreret – Gullasch serveret i madbrød
- 4 Personer
Gullasch
1 kg | oksebove |
1 stk. | stort løg |
1 bundt | porre |
5 stk. | gulerødder |
3 stykker | oksebouillon terninger |
1 stykke | grøntsagsbouillon terninger |
1.2 l. | vand |
1 flaske | rødvin |
1 spsk. | rapsolie |
Madbrød
2.5 dl. | lunken vand |
50 g | gær |
1 tsk. | salt |
2 spsk. | sukker brug kun 1 tsk., hvis brødet ikke skal være så sødt |
2 spsk. | lys sirup |
250 g | mel |
50 g | smeltet smør |
Sådan gør du
-
1Gullasch: Trim okseboven for fedt og sener og skær i strimler.
-
2Hak løget, og rens porrerne under vand.
-
3Del porrerne på midten og skær skiver, der er 1 cm tykke.
-
4Gulerødderne skæres i skiver på 0,5 cm.
-
5Lav en fond af kogende vand og bouillonterninger.
-
6Steg kød og grøntsager i olie i et ildfast fad over direkte varme. Kød og grøntsager skal være let gyldne. Temperaturen skal være middel til høj.
-
7Tilsæt tre fjerdedele af vin og af bouillon.
-
8Lad retten simre 1-2 timer. Smag til med salt og peber undervejs.
-
9Efter cirka 1½ time tilsættes resten af vinen og bouillonen. Det må endelig ikke koge tørt.
-
10Madbrød: Rør det hele sammen i en røremaskine, indtil dejen ikke klistrer på fingrene.
-
11Vi bruger grundopskriften til det søde jødiske madbrød Challah.
-
12Opløs gær i vandet, inden de øvrige ingredienser tilsættes.
-
13Det kan være, der skal 50-100 gram mere mel i. Det er bestemt af fugtigheden, melets protein m.v.
-
14Lad dejen hæve lunt 1 time.
-
15Varm en støbejernsgryde op på grillen ved 220 grader på indirekte varme.
-
16Form brødet og kom det i støbejernsgryden og læg låget på gryden. Bag i 12 minutter.
-
17Herefter af med låget og bag videre under opsyn, indtil brødet er flot gyldent (8-12 minutter).
-
18Husk, at låget skal være på grillen hele tiden.
-
19Skær et hulrum midt i brødet og hæld gullaschen deri. Server direkte fra gryden.