Scones med brændenælde, ramsløg, gedeost og oliven
BAGVæRK

Scones med brændenælde, ramsløg, gedeost og oliven

Anderledes scones med masser af gode ting i. Spis dem til frokost med pålæg eller som snack, når den lille sult melder sig.
  • 6 Personer

Ingredienser

5 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
0.5 spsk. tørret ramsløg
0.5 spsk. En halv spsk. tørrede brændenælder
100 g blødt smør
1.75 dl. mælk
250 g blød gedeost
1 dl. sort oliven

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 C. Bland mel, bagepulver, salt og tørrede urter i en skål.
  2. 2
    Tilsæt smør og mælk og rør dejen sammen.
  3. 3
    Hvis dejen er meget klæg, kan du komme lidt mel i.
  4. 4
    Kom mel på fingrene, og form dejen til en tyk rulle, 5-6 cm i diameter.
  5. 5
    Skær i ca. 12 skiver, og kom på en bradepande med bagepapir. Bag i ovnen ca. 20 minutter, kig til dem efter 15 minutter, og servér med gedeost og oliven.