Salat med tallerkensmækkere
FROKOST

Salat med tallerkensmækkere

Tallerkensmækkeren er en smuk plante, som holder sig godt i potter på terrassen eller altanen. Både tallerkensmækkerens blade og blomster er spiselige og smager lidt af karse, hvilket gør den ideel i fx salater. 
  • 4 Personer
  • 10 Minutes

Ingredienser

20 stk. blomster i forskellige farver af tallerkensmækker
30 stk. små blade af samme, gerne med stilk
- gøn sprød salat efter eget valg
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. æblecidervineddike
4 spsk. god rapsolie
4 spsk. piske-fløde
- salt
- peber

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  2. 2
    Skyl salaten grundigt, og slyng den helt fri for vand.
  3. 3
    Riv eller skær den i busbilletstore stykker, og bland den med dressingen i en smuk stor skål eller fad lige før serveringen.
  4. 4
    Dekorer til sidst med tallerkensmækkerbladene og -blomsterne.