Salade Nicoise
FROKOST

Salade Nicoise

Den sydfranske klassiker indeholder alle de smage og teksturer, man kan drømme om – og så mætter den godt. Opskriften er fra kokken Eva Hurtigkarls kogebog Spis med.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Det skal du bruge:

6 kartofler Små og med skræl
200 g grønne bønner (friske i sæson og ellers på frost)
4 æg
1 lille rødløg
150 g tun
1 hjertesalat
2 stk. tomater
50 g kapers , gerne med stilk
25 g ansjoser
50 g oliven f.eks. kalamata
- salt

Sennepsvinaigrette:

1 spsk. Dijon-sennep
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. vand fra kapers
- salt og sort peber
0.5 dl olivenolie
0.25 dl neutral olie

Sådan gør du

  1. 1
    Salat: Sæt en mellemstor gryde med vand over at koge. Når vandet koger, tilføjer du kartoflerne og 2 spsk. salt.
  2. 2
    Kog kartoflerne i 4-15 minutter, alt efter størrelse og alder.
  3. 3
    Nip toppen af bønnerne. Blanchér bønnerne i kartoffelvandet i 3-4 minutter.
  4. 4
    Når kartofler og bønner er taget op af vandet, koger du æggene i samme vand. Kog æggene i 7-8 minutter, tag dem op, og læg dem i koldt vand, så kogningen stopper.
  5. 5
    Pil æggene, og skær dem over på langs i to halvdele.
  6. 6
    Del bønnerne i 2-3 mindre stykker med kniven let på skrå.
  7. 7
    Skær løget i fine ringe (brug evt. et mandolinjern).
  8. 8
    Bland kartofler, bønner, rødløg og halvdelen af tunen med senneps­vinaigretten i en stor skål (se nedenfor).
  9. 9
    Skær bunden af salaten, vask bladene, og tør dem i en salatslynge.
  10. 10
    Skær tomaterne i både, og tilføj dem til skålen med kapers, ansjoser og oliven. Anret salatbladene i bunden af et fad.
  11. 11
    Pisk sennep, eddike, vand, salt og peber sammen. Tilføj olien langsomt i en tynd stråle, indtil dressingen tykner.
  12. 12
    Tilføj kartofler, bønner, løg og tomater til fadet. Halvér de store kapers på langs. Fordel æg, ansjoser, oliven, kapers og resten af tunen oven på salaten. Drys lidt salt på æggene, og servér salaten med brød til.