Rørt oksetatar
- 2 Personer
Ingredienser
150 g | okseinderlår eller –mørbrad |
1 stk. | æggeblomme |
2 tsk. | olivenolie |
1 stk. | skalotteløg, finthakket |
2 tsk. | kapers |
1 tsk. | cognac eller countriau |
2 tsk. | dijonsennep eller mayonnaise |
- | Salt og peber efter smag |
2 tsk. | tomatpure eller ketchup (evt.) |
Sådan gør du
-
1Skær oksekødet i skiver, dernæst i strimler og hak det til sidst fint (smag gerne på det, for at tjekke konsistensen).
-
2Vend resten af ingredienserne i kødet. Smag til med salt, peber og de andre ingredienser. Det er vigtigt at bruge tid på tilsmagningen, da tataren ellers nemt bliver lidt flad og kedelig.
-
3Lad tataren trække 5-10 minutter inden servering. Pynt med cornishoner, løgringe, friske urter, sprøde chips og server.
-
4Servering: Cornichoner, små løgringe, frisk estragon, kartoffelchips eller pomfritter og evt. en æggeblomme.
Tip!
Prøv at servere kapers fritterede i olie til tataren sammen med en frisk, sprød salat.