Rørt oksetatar
FROKOST

Rørt oksetatar

Fuld af smag og med en blød konsistens - traditionelt serveres den med fritter til, men ristet grovbrød eller en sprød salat med olie/eddike-dressing fungerer også virkelig godt.
  • 2 Personer

Ingredienser

150 g okseinderlår eller –mørbrad
1 stk. æggeblomme
2 tsk. olivenolie
1 stk. skalotteløg, finthakket
2 tsk. kapers
1 tsk. cognac eller countriau
2 tsk. dijonsennep eller mayonnaise
- Salt og peber efter smag
2 tsk. tomatpure eller ketchup (evt.)

Sådan gør du

  1. 1
    Skær oksekødet i skiver, dernæst i strimler og hak det til sidst fint (smag gerne på det, for at tjekke konsistensen).
  2. 2
    Vend resten af ingredienserne i kødet. Smag til med salt, peber og de andre ingredienser. Det er vigtigt at bruge tid på tilsmagningen, da tataren ellers nemt bliver lidt flad og kedelig.
  3. 3
    Lad tataren trække 5-10 minutter inden servering. Pynt med cornishoner, løgringe, friske urter, sprøde chips og server.
  4. 4
    Servering: Cornichoner, små løgringe, frisk estragon, kartoffelchips eller pomfritter og evt. en æggeblomme.

Tip!

Prøv at servere kapers fritterede i olie til tataren sammen med en frisk, sprød salat.