Rodfrugtbøffer
AFTENSMAD

Rodfrugtbøffer

Rodfrugtbøffer giver masser af fibre og er en god og velsmagende måde at erstatte kød på. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. mellemstore gulerødder, ca. 150 g
1 stk. persillerod, ca. 150 g
1 stk. pastinak, ca. 150 g
200 g knoldselleri
1 stk. grøn chili
1 håndfuld ramsløg
1 stk. mozzarellaost, 125 g
2 dl. rasp
3 spsk. hvedemel
3 stk. æg
1 tsk. salt
- kværnet peber
- olivenolie til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl rødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  2. 2
    Hak den udkernede chili samt ramsløg.
  3. 3
    Riv mozzarellaosten i mindre stykker.
  4. 4
    Bland og mos alle ingredienserne godt sammen. Krydr med salt og peber.
  5. 5
    Form med 1 spiseske en lille bøf af mosen og steg den ca. 3 minutter på hver side.
  6. 6
    Smag, om bøffen mangler salt, peber eller ekstra chili.
  7. 7
    Form nu mosen til cirka 8 bøffer og steg dem ca. 4 minutter i olie på hver side ved middel varme.

Tip!

Prøv også bøfferne med revet rødbede eller fintsnittet rosenkål og spidskål I stedet for ramsløg så prøv andre krydderurter som for eksempel persille, mynte, origano, purløg, basillikum, kørvel eller koriander