Rodfrugtbøffer
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk | mellemstore gulerødder, ca. 150 g |
1 stk. | persillerod, ca. 150 g |
1 stk. | pastinak, ca. 150 g |
200 g | knoldselleri |
1 stk. | grøn chili |
1 håndfuld | ramsløg |
1 stk. | mozzarellaost, 125 g |
2 dl. | rasp |
3 spsk. | hvedemel |
3 stk | æg |
1 tsk. | salt |
- | kværnet peber |
- | olivenolie til stegning |
Sådan gør du
-
1Skræl rødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
-
2Hak den udkernede chili samt ramsløg.
-
3Riv mozzarellaosten i mindre stykker.
-
4Bland og mos alle ingredienserne godt sammen. Krydr med salt og peber.
-
5Form med 1 spiseske en lille bøf af mosen og steg den ca. 3 minutter på hver side.
-
6Smag, om bøffen mangler salt, peber eller ekstra chili.
-
7Form nu mosen til cirka 8 bøffer og steg dem ca. 4 minutter i olie på hver side ved middel varme.
Tip!
Prøv også bøfferne med revet rødbede eller fintsnittet rosenkål og spidskål I stedet for ramsløg så prøv andre krydderurter som for eksempel persille, mynte, origano, purløg, basillikum, kørvel eller koriander