Rice & pork bowl gris med teriyaki og rissalat

Mørbrad med et asiatisk twist, der både er nemt og smagfuldt, og som kan varieres på et utal af måder.
Rice & pork bowl gris med teriyaki og rissalat
  • 4 Personer

Ingredienser

6 dl. Kolde kogte ris
300 g edamamebønner kogte, uden skal
4 stk forårsløg friske, finthakkede
stk. lime (saft)
1 spsk. sesamfrø
lidt sukker efter smag
1 tsk. sesamolie
2 spsk. neutral olie
- mørbrad en rest, rå eller stegt
1 stk. fed hvidløg
2 cm frisk ingefær revet
lidt salt
1 spsk. maizena (majsstivelse)
2 spsk. neutral olie
dl. teriyaki sauce
1 spsk. sesamfrø

Tilbehør

- aspargesbroccoli dampet
- koriander frisk

Sådan gør du

  1. 1.Bland ris, bønner og forårsløg i en skål. Pisk dressing sammen af lime, sesam, sukker og de to typer olie. Smag til med salt og sukker. Bland dressingen i risene og lad det trække, imens du steger kødet.  
  2. 2.Skær mørbraden i skiver og derefter i strimler, bland dem med hvidløg, salt og ingefær. Bruger du en rest fersk mørbrad, så vend strimlerne i Maizena.  
  3. 3.Varm olien op på en pande over høj varme. Steg strimlerne, til de er let gyldne på alle sider. Hæld teriyakisaucen og sesamfrø ved og steg videre over middel varme og rør rundt undervejs.  
  4. 4.Server straks kødet anrettet i skål oven på rissalaten, gerne sammen med friske urter og dampede grøntsager.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret og #passer til sæsonen