Patatas bravas

Er en meget børnevenlig tapas, der kan fås på de fleste barer i Spanien. Den traditionelle tomatsauce med bid har givet retten sit navn (bravas betyder barsk).
Patatas bravas
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg store kartofler – der er velegnede til stegning – f.eks. røde kartofler
- olivenolie
- salt

Tomatsauce

3 stk store kødfulde tomater
2 fed hvidløg
1 skive rødvinseddike
- Pimenton picante (stærk spansk paprika)
dl. hvidvin (cirka)
- Mel til at jævne saucen
- lidt salt

Sådan gør du

  1. 1.Tomatsaucen laves først.
  2. 2.Tomaterne skæres over og rives på et rivejern – på den fine side. Skrællen kasseres.
  3. 3.Tomatmosen steges i olivenolie ved medium varme.
  4. 4.Tilsæt rødvinseddiken og smag til med den stærke paprika, salt og hvidvin.
  5. 5.Saucen jævnes med mel, der drysses i under kraftig omrøring, hvis den er for tynd.
  6. 6.Kartoflerne skrælles og skæres i tern på ca. 3x3 cm.
  7. 7.Skylles og tørres på et viskestykke. Saltes.
  8. 8.Olivenolie hældes op i en lille pande, så det er 4-5 cm dybt. Varmes op til ca. 180 grader.
  9. 9.Kartoflerne steges lidt ad gangen i et lag, til de er gyldne. Lad dem dryppe af, før de spises.
  10. 10.De stegte kartofler anrettes på tallerken med tomatsaucen over.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #rødder og knolde og #vegetar