Ovnbagt fisk med grønt og kaperssmør

Det er nemt at tilberede fisk i ovnen, så kødet ikke bliver tørt. Brug gerne en sjat hvidvin i fadet. Kaperssmør er prikken over i'et på denne opskrift. 
Ovnbagt fisk med grønt og kaperssmør
  • 4 Personer

Ingredienser

75 g smør
1 bundt kruspersille
3 spsk. kapers
lidt revet peberrod
3 stk gulerødder
2 stk porre
700 g fisk f.eks. torsk, lyssej og mørksej
1 stk. citron
2 kviste frisk timian
lidt hvidvin til bunden af fadet

Tilbehør

- brød eller kartofler

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2.Tag smør ud af køleskabet og lad det blive blødt. Pluk og hak persillen fint. Rør smør med salt, peber, persille, kapers og evt. lidt revet peberrod.
  3. 3.Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker. Klargør porren og skær i skrå skiver. Damp gulerødder og porre i en gryde med vand og salt 3-4 min. Hæld vandet fra og kom dem i et ovnfast fad.
  4. 4.Skær fisken i portionsstykker. Skær citron i skiver og pluk lidt timian. Placer fisken oven på grøntsagerne. Drys med lidt frisk timian og læg citronskiver herved. Sæt grøntsager og fisk i ovnen og bag det 10-12 min., til fisken er færdigtilberedt. (hæld evt. lidt hvidvin i bunden af fadet, inden du sætter det i ovnen, hvis du har en rest hvidvin stående).
  5. 5.Server bagt fisk med grøntsager toppet med en skefuld kaperssmør og nyd brød til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #weekend og gæster, #gæstemad og fest og #hurtig aftensmad