Oksehaleragout

Klassisk simreklassiker med rødvin og balsamico. Server den med ekstra bred båndspaghetti og revet parmesanost.
Oksehaleragout
  • 4 Personer

Ingredienser

- olie
1 kg oksehaler
2 stk skalotteløg - finhakket
1 stk. 

gulerod
 skæres i tern
1 stængel bladselleri persille rod kan også bruges
5 kviste timian
2 stk laurbærblade
0.5 dl. svampe
lidt vand
- Lidt peber og salt
lidt balsamico
- pasta

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien op i en stegegryde eller sauterpande. Brun kødet over middel til høj varme i ca. 10 min. på alle sider, til alle stykker er gyldne. Tag kødet op, og brun herefter grøntsager og urter i 3-4 min.   
  2. 2.Tilsæt svampe og rødvin, og lad vinen koge ind et par minutter. Læg kødet i og hæld vand på, så det dækker ¾ i forhold til kød og grøntsager. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 3-4 timer, til kødet er smørmørt og falder af benene.  
  3. 3.Tag kødet op og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag saucen til med balsamico, salt, peber og evt. lidt sukker.   
  4. 4. Pil kødet af knoglerne, findel det, og kom det tilbage i saucen. Hold den nu færdige ragout varm.   
  5. 5.Kog pasta efter anvisningen på pakken, og vend den herefter med ragouten. Server retten i lune tallerkener, og riv parmesanost udover.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad