Oksehaleragout
AFTENSMAD

Oksehaleragout

Klassisk simreklassiker med rødvin og balsamico. Server den med ekstra bred båndspaghetti og revet parmesanost.
  • 4 Personer

Ingredienser

- olie
1 kg oksehaler
2 stk. skalotteløg - finhakket
1 stk. 

gulerod
 skæres i tern
1 stængel bladselleri persille rod kan også bruges
5 kviste timian
2 stk. laurbærblade
0.5 dl. svampe
lidt vand
- Lidt peber og salt
lidt balsamico
- pasta

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien op i en stegegryde eller sauterpande. Brun kødet over middel til høj varme i ca. 10 min. på alle sider, til alle stykker er gyldne. Tag kødet op, og brun herefter grøntsager og urter i 3-4 min.   
  2. 2
    Tilsæt svampe og rødvin, og lad vinen koge ind et par minutter. Læg kødet i og hæld vand på, så det dækker ¾ i forhold til kød og grøntsager. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 3-4 timer, til kødet er smørmørt og falder af benene.  
  3. 3
    Tag kødet op og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag saucen til med balsamico, salt, peber og evt. lidt sukker.   
  4. 4
     Pil kødet af knoglerne, findel det, og kom det tilbage i saucen. Hold den nu færdige ragout varm.   
  5. 5
    Kog pasta efter anvisningen på pakken, og vend den herefter med ragouten. Server retten i lune tallerkener, og riv parmesanost udover.