Muslinger og strandurter
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | blåmuslinger |
1 stk. | løg |
- | olie lidt |
- | smør evt. |
- | Blandede urter vilde fra stranden, fx strandmælde, hvidmelet gåsefod, strandvejbred, strandarve, vild syre, tang, hyben og roser fra rynket rose samt havtornbær |
Sådan gør du
-
1Du skal bruge et bål, en gryde med et stort låg og et grydeophæng.
-
2Skyl muslingerne, og kassér dem, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod en sten.
-
3Del de vilde urter i mindre stykker, rens hyben for kerner, og snit løget i skiver.
-
4Sæt gryden over bålet, og hæld olie og smør i. Steg løget og halvdelen af havtornbærrene i et par minutter. Smid muslingerne i gryden, og læg låget på. Lad muslingerne dampe under låg i ca. 10 minutter afhængig af varmen. Ryst gryden et par gange undervejs.
-
5Smid de vilde sager ned i gryden, rør rundt, og damp videre i et par minutter. Muslingerne afgiver væske, som de damper i, men tjek, om der mangler væske nu, og tilsæt et skvæt vand, hvis det er tilfældet. Smag til med salt, hvis du synes, det mangler – det her er en af de retter, der kan laves uden at medbringe andet end lidt olie at stege i. Muslingerne tilfører salt, og havtorn og vild syre tilfører syrlighed. De muslinger, der ikke åbner sig efter tilberedning, skal kasseres.
Tip!
Vil du gerne prøve retten, men har ikke mod på sankedelen, kan den laves med muslinger fra fiskehandleren, persille og citronsaft eller hvidvin.