Mungbønnesalat
AFTENSMAD

Mungbønnesalat

Mungbønner har et højt indhold af protein og kostfibre og indeholder desuden jern, som er velegnet i en vegetarisk kost. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

500 g Mungbønner (eller le puy linser)
1 stk. bundt gulerødder med top
1 stk. spidskål
1 dl. solsikkefrø
3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 stk. fed revet hvidløg
2 stk. knuste piri piri chili
25 g revet pecorino eller parmesanost
- salt og peber
1 stk. grovflute

Sådan gør du

  1. 1
    Kog bønnerne i ca 20 minutter, prøv dig frem, der skal være lidt tyggemodstand.
  2. 2
    Koger de for længe »sprænges« de og bliver til mos.
  3. 3
    Hæld vandet fra og afkøl.
  4. 4
    Skær toppen af gulerødderne men behold lidt af den grønne top.
  5. 5
    Den kan sagtens spises, og det ser dekorativt ud.
  6. 6
    Flæk gulerødderne på langs, og kog dem møre i letsaltet vand i 3 minutter.
  7. 7
    Skyl med koldt vand og afdryp.
  8. 8
    Snit spidskålen i strimler, og kom den i en gryde med kogende vand i 1 minut.
  9. 9
    Skyl i koldt vand og afdryp.
  10. 10
    Kog evt gulerødder og spidskål sammen, hvis du har en stor gryde.
  11. 11
    Giv først gulerødderne 2 minutter, kog så videre sammen i ca 1 minut.
  12. 12
    Rist solsikkefrø på en tør pande nogle få minutter, indtil de bliver gyldne.
  13. 13
    Bland salaten i en skål.
  14. 14
    Rør dressingen sammen og vend med salaten.
  15. 15
    Smag til med salt og peber og servér.Servér evt. med grovflute