Mungbønnesalat

Mungbønner har et højt indhold af protein og kostfibre og indeholder desuden jern, som er velegnet i en vegetarisk kost. 
Mungbønnesalat
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

500 g Mungbønner (eller le puy linser)
1 stk. bundt gulerødder med top
1 stk. spidskål
1 dl. solsikkefrø
3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 stk. fed revet hvidløg
2 stk knuste piri piri chili
25 g revet pecorino eller parmesanost
- salt og peber
1 stk. grovflute

Sådan gør du

  1. 1.Kog bønnerne i ca 20 minutter, prøv dig frem, der skal være lidt tyggemodstand.
  2. 2.Koger de for længe »sprænges« de og bliver til mos.
  3. 3.Hæld vandet fra og afkøl.
  4. 4.Skær toppen af gulerødderne men behold lidt af den grønne top.
  5. 5.Den kan sagtens spises, og det ser dekorativt ud.
  6. 6.Flæk gulerødderne på langs, og kog dem møre i letsaltet vand i 3 minutter.
  7. 7.Skyl med koldt vand og afdryp.
  8. 8.Snit spidskålen i strimler, og kom den i en gryde med kogende vand i 1 minut.
  9. 9.Skyl i koldt vand og afdryp.
  10. 10.Kog evt gulerødder og spidskål sammen, hvis du har en stor gryde.
  11. 11.Giv først gulerødderne 2 minutter, kog så videre sammen i ca 1 minut.
  12. 12.Rist solsikkefrø på en tør pande nogle få minutter, indtil de bliver gyldne.
  13. 13.Bland salaten i en skål.
  14. 14.Rør dressingen sammen og vend med salaten.
  15. 15.Smag til med salt og peber og servér.Servér evt. med grovflute
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost og #vegetar