Mirabellegrød med fløde

Mirabeller er overalt, når det er et godt år, og frugterne fra hvert eneste træ smager forskelligt, så prøv dig frem. Og er det ikke mirabellesæson, så brug af de frugter og bær, der er i naturen. Det her er en meget simpel opskrift, der lader naturens egne råvarer spille hovedrollen. Mængden af sukker kan du skrue op eller ned efter din smag.
Mirabellegrød med fløde
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg mirabeller
1 l. vand
200 g sukker
0.25 l. piskefløde

Sådan gør du

  1. 1.Du skal bruge et bål, et grydeophæng og en gryde. Tænd bålet.
  2. 2.Halvér mirabellerne, og tag stenene ud. Gem 10 flotte halve mirabeller, og hak resten med en kniv. Kog de hakkede mirabeller med vand og sukker i 20 minutter. Læg de halve mirabeller i suppen, og lad den trække på kanten af bålet i 10 minutter.
  3. 3.Spis den, som den er, hvis du er i naturen, eller servér den med let pisket fløde eller vaniljeis, hvis du er hjemme i haven.

Tip!

Stenene fra mirabeller og andre stenfrugter indeholder blåsyre (cyankalium). Blåsyren er giftig og farlig for os i større mængder. I mindre mængder kan den bruges som smagsgiver og giver den karakteristiske smag af bitre mandler (som også indeholder blåsyre). Det er den smag, vi kender fra marcipan. Prøv at knuse 2 mirabellesten, og kog dem med i suppen, pakket ind i gaze/oste­lærred, så du kan få dem op af suppen igen. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #lette retter, #dessert, #få ingredienser, #morgenmad og brunch og #mellemmåltider