Mirabellegrød med fløde
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | mirabeller |
1 l. | vand |
200 g | sukker |
0.25 l. | piskefløde |
Sådan gør du
-
1Du skal bruge et bål, et grydeophæng og en gryde. Tænd bålet.
-
2Halvér mirabellerne, og tag stenene ud. Gem 10 flotte halve mirabeller, og hak resten med en kniv. Kog de hakkede mirabeller med vand og sukker i 20 minutter. Læg de halve mirabeller i suppen, og lad den trække på kanten af bålet i 10 minutter.
-
3Spis den, som den er, hvis du er i naturen, eller servér den med let pisket fløde eller vaniljeis, hvis du er hjemme i haven.
Tip!
Stenene fra mirabeller og andre stenfrugter indeholder blåsyre (cyankalium). Blåsyren er giftig og farlig for os i større mængder. I mindre mængder kan den bruges som smagsgiver og giver den karakteristiske smag af bitre mandler (som også indeholder blåsyre). Det er den smag, vi kender fra marcipan. Prøv at knuse 2 mirabellesten, og kog dem med i suppen, pakket ind i gaze/ostelærred, så du kan få dem op af suppen igen.