Mexistew
AFTENSMAD

Mexistew

  • 4 Personer

Mexistew

6 stk. løg
8 fed hvidløg
2 dl. vin eller vand
4 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt spidskomme
2 tsk. tørret oregano
4 dåser butter beans eller borlottibønnereller borlottibønner
6 dl. vand
4 spsk. grøntsagsfond , koncentreret
4 spsk. soja
2 tsk. paprika
- peber

500 g brun champignon
4 spsk. æblecidereddike

Mangosalsa

1 stk. mango
1 stk. rødløg
1 spsk. syltede jalapenos eller efter smag
1 bundt koriander og/eller mynte
1 stk. rød chili (kan udelades)
1 stk. lime
1 spsk. olivenolie
- salt

Tilbehør

2 stk. snackpebre
- majs cheesy
- godt brød , fladbrød eller tortillabrød

Cheesy majs

1 spsk. olie
300 g majs
- salt
100 g cheddar
4 spsk. cream cheese /creme fraiche

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løget, og skær hvidløg i skiver. Kom op i en stor gryde med vin. Kog op under låg. Tag låget af, og lad simre, til væsken er kogt væk. Tilsæt olivenolie, spidskommen og oregano, og steg det hele et minuts tid.
  2. 2
    Tilsæt bønnerne sammen med vand, fond, soja og paprika. Giv et godt drys friskkværnet peber. Kog op, og lad simre under låg i 20 minutter.
  3. 3
    Tag låget af, mos bønnerne lidt, og lad retten koge ind ved lav varme.
  4. 4
    Rens imens svampene, og fjern stokken. Læg dem med lamellerne nedad, og brug håndfladen til at knuse dem, så de går rustikt i stykker. Det er hurtigere end at skære dem og ser fint ud.
  5. 5
    Steg på en pande ved høj varme i olie og med et drys salt, til de er flot gyldenbrune. Tilsæt til gryden.
  6. 6
    Smag til med æblecidereddike, evt. ekstra fond, salt og peber.
  7. 7
    Hak mango og rødløg i fine tern, og kom op i en skål. Hak syltede jalapenos helt fint, og tilsæt. Skyl og hak krydderurterne fint og skær chili i tynde skiver. Bland alt i skålen, og smag til med limesaft, olivenolie og salt.
  8. 8
    Skær snackpeber i mundrette stykker, og steg ved høj varme i olie med et drys salt, til de har godt med farve. Lav cheesy majs. Varm brødene.
  9. 9
    Varm en pande op til høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie og dernæst 300 g majs direkte fra fryseren. Giv dem et godt drys salt. Lad majsene få farve. Riv imens 100 g cheddar groft. Tilsæt 4 spsk. cream cheese /creme fraiche og den revne ost til panden, skru ned til lav varme. Rør rundt, til osten er smeltet, og kom cheesy majs i en skål.