Mexistew
- 4 Personer
Mexistew
6 stk. | løg |
8 fed | hvidløg |
2 dl. | vin eller vand |
4 spsk. | olivenolie |
2 tsk. | stødt spidskomme |
2 tsk. | tørret oregano |
4 dåser | butter beans eller borlottibønnereller borlottibønner |
6 dl. | vand |
4 spsk. | grøntsagsfond , koncentreret |
4 spsk. | soja |
2 tsk. | paprika |
- | peber |
500 g | brun champignon |
4 spsk. | æblecidereddike |
Mangosalsa
1 stk. | mango |
1 stk. | rødløg |
1 spsk. | syltede jalapenos eller efter smag |
1 bundt | koriander og/eller mynte |
1 stk. | rød chili (kan udelades) |
1 stk. | lime |
1 spsk. | olivenolie |
- | salt |
Tilbehør
2 stk. | snackpebre |
- | majs cheesy |
- | godt brød , fladbrød eller tortillabrød |
Cheesy majs
1 spsk. | olie |
300 g | majs |
- | salt |
100 g | cheddar |
4 spsk. | cream cheese /creme fraiche |
Sådan gør du
-
1Hak løget, og skær hvidløg i skiver. Kom op i en stor gryde med vin. Kog op under låg. Tag låget af, og lad simre, til væsken er kogt væk. Tilsæt olivenolie, spidskommen og oregano, og steg det hele et minuts tid.
-
2Tilsæt bønnerne sammen med vand, fond, soja og paprika. Giv et godt drys friskkværnet peber. Kog op, og lad simre under låg i 20 minutter.
-
3Tag låget af, mos bønnerne lidt, og lad retten koge ind ved lav varme.
-
4Rens imens svampene, og fjern stokken. Læg dem med lamellerne nedad, og brug håndfladen til at knuse dem, så de går rustikt i stykker. Det er hurtigere end at skære dem og ser fint ud.
-
5Steg på en pande ved høj varme i olie og med et drys salt, til de er flot gyldenbrune. Tilsæt til gryden.
-
6Smag til med æblecidereddike, evt. ekstra fond, salt og peber.
-
7Hak mango og rødløg i fine tern, og kom op i en skål. Hak syltede jalapenos helt fint, og tilsæt. Skyl og hak krydderurterne fint og skær chili i tynde skiver. Bland alt i skålen, og smag til med limesaft, olivenolie og salt.
-
8Skær snackpeber i mundrette stykker, og steg ved høj varme i olie med et drys salt, til de har godt med farve. Lav cheesy majs. Varm brødene.
-
9Varm en pande op til høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie og dernæst 300 g majs direkte fra fryseren. Giv dem et godt drys salt. Lad majsene få farve. Riv imens 100 g cheddar groft. Tilsæt 4 spsk. cream cheese /creme fraiche og den revne ost til panden, skru ned til lav varme. Rør rundt, til osten er smeltet, og kom cheesy majs i en skål.