Macarons med lakrids og hvid chokoladecreme

Sprøde og bløde franske macarons med danskinspireret smag af lakrids, hvid chokolade og lidt citron. En lille, sød sag til en kop te eller en smuk værtindegave.
Macarons med lakrids og hvid chokoladecreme
  • 6 Personer

Bunde

175 g flormelis
125 g mandelmel
100 g æggehvide (svarende til ca. 3 store eller 4 små)
40 g sukker
1 tsk. salt
- lakridspulver, til drys (kan udelades)

Chokoladecreme

50 g piske-fløde
1 stk. vanlljestang
100 g hvid chokolade
- revet skal af ¼ øko. citron
- lakridspulver, efter smag

Sådan gør du

  1. 1.Sigt flormelis og mandelmel sammen i en skål (er der mere end 1 spsk. tilbage i sigten, må du tilføje lidt ekstra mandelmel, så mængden passer).
  2. 2.Kom æggehvide, sukker og salt i en ren og tør skål. Pisk, indtil æggehviderne danner næsten stift skum med bløde toppe (pisker du det for længe og for stift, dannes der ikke de karakteristiske ”fødder”).
  3. 3.Sigt mandelmelblandingen i æggehviderne, og vend forsigtigt 40-50 gange, til melblandingen er blandet med æggehviderne, og blandingen er blød (den skal ikke flyde ud, men være blød nok, til at den får en ensartet overflade, når dejen sættes på bagepapir).
  4. 4.Hæld dejen i en sprøjtepose med glat tyl. Tegn 40-50 små cirkler med diameter på ca. 4-5 cm på bagsiden af et stykke bagepapir, brug evt. et lille glas eller en udstikker til at måle efter. Vend bagepapiret om, og læg det på en bageplade.
  5. 5.Sprøjt dejen ud i små flade toppe, så det passer med størrelsen på cirklerne. Bank bagepladen et par gange i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Drys med lidt lakridspulver.
  6. 6.Lad dejtoppene tørre på ved stuetemperatur i 1-2 timer, til de har sat sig på overfladen.
  7. 7.Tænd ovnen på 165/150C varmluft.
  8. 8.Bag macarons i 12 min., til de er faste og slipper bagepapiret (ellers skru ovnen ned til 100C og lad dem gerne tørre 5-10min).
  9. 9.Lad macaronsene køle helt af. Smelt imens piskefløde, vanilje, chokolade, citronskal og lakridspulver sammen i en kasserolle under omrøring. Lad chokoladecremen køle af, indtil den er smørbar. Læg macarons sammen 2 og 2 med chokoladecremen.
  10. 10.Vent et par timer med at servere macarons, så de kan trække lidt af fugtigheden fra fyldet, så de er let sprøde udenpå og bløde indeni.

Tip!

Farv evt. macarons med naturlig frugtfarve, vælg f.eks. en sort til disse.

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #dessert