Macarons med lakrids og hvid chokoladecreme
- 6 Personer
Bunde
175 g | flormelis |
125 g | mandelmel |
100 g | æggehvide (svarende til ca. 3 store eller 4 små) |
40 g | sukker |
1 tsk. | salt |
- | lakridspulver, til drys (kan udelades) |
Chokoladecreme
50 g | piske-fløde |
1 stk. | vanlljestang |
100 g | hvid chokolade |
- | revet skal af ¼ øko. citron |
- | lakridspulver, efter smag |
Sådan gør du
-
1Sigt flormelis og mandelmel sammen i en skål (er der mere end 1 spsk. tilbage i sigten, må du tilføje lidt ekstra mandelmel, så mængden passer).
-
2Kom æggehvide, sukker og salt i en ren og tør skål. Pisk, indtil æggehviderne danner næsten stift skum med bløde toppe (pisker du det for længe og for stift, dannes der ikke de karakteristiske ”fødder”).
-
3Sigt mandelmelblandingen i æggehviderne, og vend forsigtigt 40-50 gange, til melblandingen er blandet med æggehviderne, og blandingen er blød (den skal ikke flyde ud, men være blød nok, til at den får en ensartet overflade, når dejen sættes på bagepapir).
-
4Hæld dejen i en sprøjtepose med glat tyl. Tegn 40-50 små cirkler med diameter på ca. 4-5 cm på bagsiden af et stykke bagepapir, brug evt. et lille glas eller en udstikker til at måle efter. Vend bagepapiret om, og læg det på en bageplade.
-
5Sprøjt dejen ud i små flade toppe, så det passer med størrelsen på cirklerne. Bank bagepladen et par gange i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Drys med lidt lakridspulver.
-
6Lad dejtoppene tørre på ved stuetemperatur i 1-2 timer, til de har sat sig på overfladen.
-
7Tænd ovnen på 165/150C varmluft.
-
8Bag macarons i 12 min., til de er faste og slipper bagepapiret (ellers skru ovnen ned til 100C og lad dem gerne tørre 5-10min).
-
9Lad macaronsene køle helt af. Smelt imens piskefløde, vanilje, chokolade, citronskal og lakridspulver sammen i en kasserolle under omrøring. Lad chokoladecremen køle af, indtil den er smørbar. Læg macarons sammen 2 og 2 med chokoladecremen.
-
10Vent et par timer med at servere macarons, så de kan trække lidt af fugtigheden fra fyldet, så de er let sprøde udenpå og bløde indeni.
Tip!
Farv evt. macarons med naturlig frugtfarve, vælg f.eks. en sort til disse.