Lørdagskylling

Lørdagskyllingen var populær og nem. I midten af 00'erne var det slut med bakken med de færdigudskårede kyllingestykker, men du kan nemt lave lørdagskylling selv.
Lørdagskylling
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

1 stk. hel kylling (1300 g)
2 spsk. olie
1 stk. citron
- salt
- peber
500 g tomat
1 stk. aubergine
1 stk. fennikel
2 stk peberfrugter
2 stk rødløg
3 fed hvidløg
150 g oliven
4 spsk. olivenolie
- timian frisk
- rosmarin frisk

Sådan gør du

  1. 1.Partér kyllingen, der skal være stor og gerne økologisk, og gnid alle stykkerne med smagsneutral olie, citronskal, salt og peber.
  2. 2.Tænd ovnen på 200 grader.
  3. 3.Kom grøntsager, løg, hvidløg og oliven i et ildfast fad, hæld olivenolie over, og krydr med salt, peber, frisk timian og rosmarin.
  4. 4.Fordel kyllingestykkerne ovenpå.
  5. 5.Sæt fadet i ovnen med folie henover, og bag kyllingen i ca. 40 minutter.
  6. 6.Tag derefter folien af fadet, og giv kyllingen en smule grill, så den får en sprød og gylden overflade.
  7. 7.Server kyllingen med groft brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #weekend og gæster og #børnevenligt