Lørdagskylling
- 4 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
1 stk. | hel kylling (1300 g) |
2 spsk. | olie |
1 stk. | citron |
- | salt |
- | peber |
500 g | tomat |
1 stk. | aubergine |
1 stk. | fennikel |
2 stk. | peberfrugter |
2 stk. | rødløg |
3 fed | hvidløg |
150 g | oliven |
4 spsk. | olivenolie |
- | timian frisk |
- | rosmarin frisk |
Sådan gør du
-
1Partér kyllingen, der skal være stor og gerne økologisk, og gnid alle stykkerne med smagsneutral olie, citronskal, salt og peber.
-
2Tænd ovnen på 200 grader.
-
3Kom grøntsager, løg, hvidløg og oliven i et ildfast fad, hæld olivenolie over, og krydr med salt, peber, frisk timian og rosmarin.
-
4Fordel kyllingestykkerne ovenpå.
-
5Sæt fadet i ovnen med folie henover, og bag kyllingen i ca. 40 minutter.
-
6Tag derefter folien af fadet, og giv kyllingen en smule grill, så den får en sprød og gylden overflade.
-
7Server kyllingen med groft brød.