Linsewraps med grønt og sprøde kikærter
AFTENSMAD

Linsewraps med grønt og sprøde kikærter

Opskriften er udviklet af familien Koch i DR-programmet ”Danmarks Nye Livret”.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Det skal du bruge:

2 dåser kikærter
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

Guacamole:

270 g avocado
350 g græsk yoghurt 10%
2 fed hvidløg
- salt og peber

Grønt

1 fintsnittet spidskål
- tomater
- majs
- forårsløg
- sukkerærter
- frisk basilikum , evt koriander og persille

Wraps:

1 dl røde linser (tørrede)
1 dl kogende vand
50 g spinat
2 æg
130 g hytteost
1 dl havregryn
0.5 tsk. salt og peber
3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Sprøde kikærter: Skyld kikærterne i en si. Bland dem med olie og salt i en skål. Kom dem på en bageplade bag dem i ovnen i ca. 40 min. 240 grader (varmluft).
  2. 2
    Flæk avokadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske. Hak hvidløgene groft. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det sammen til den får en cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og peber. TIP: Du kan også smage til med lidt lime- eller citronsaft.
  3. 3
    Steg majs på en pande i lidt olie, så de får farve. Snit alle grøntsagerne fint. Evt. friske krydderurter – basilikum, koriander eller persille.
  4. 4
    Skyl de røde linser i en si. Kom linser og kogt vand i en foodprocessor og lad det stå i 5 min. Tilsæt de resterende ingredienser og kør det hele sammen i en foodprocessor til en ensartet masse.
  5. 5
    Varm en medium pande med olie. Steg linsedejen som en pandekage.
  6. 6
    Fyld en linsewrap med grøntsager, guacamole og sprøde kikærter og servér.