Kold is med varmt hindbærfyld og lakridsdrys
- 6 Personer
Ingredienser
1 dl. | sukker |
1 stk. | vaniljestang |
6 stk | Pasteuriserede æggeblommer i piskefløde |
6 tsk. | hindbærsyltetøj |
6 tsk. | sukker |
4 stk | Tyrkisk peber |
1 håndfuld | Sød lakrids |
1 håndfuld | hindbær |
Sådan gør du
-
1Kom sukkeret i en skål.
-
2Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i skålen.
-
3Fordel vaniljen i sukkeret. Kom æggeblommerne i skålen og pisk æggemassen lys og luftig.
-
4Pisk fløden til let skum og vend det i. Hæld massen op i en rektangulær fryseegnet beholder.
-
5Lad isen indfryse i 3-4 timer.
-
6Rør syltetøj og sukker sammen i en skål.
-
7Skær isen i 6-8 firkanter.
-
8Grav et hul i hver firkant, og kom lidt syltetøj i hvert hul.
-
9Luk isen igen, og sæt den tilbage i fryseren som separate firkanter.
-
10Lad den fryse i fire timer mere.
-
11Sæt de iskolde is i mikroen, en ad gangen, og giv dem ca. 10 sekunder.
-
12Hold øje. Isen skal ikke smelte. Det er kun syltetøjet, der skal blive varmt.
-
13Knus de tyrkiske peber, drys dem over isen og pynt med lakrids og hindbær. Skal spises straks, før isen smelter.