Kokosmarengs med flødeskum og lemoncurd
Kokosmarengs smager lidt af barndom. Vi har givet de traditionelle marengs et løft i form af flødeskum og syrlig lemoncurd, som ikke gør dem mindre fristende.

- 4 Personer
Ingredienser
4 stk | æggehvider |
3 dl. | sukker |
1 tsk. | hvidvinseddike |
2 dl. | kokosmel |
2 dl. | piske-fløde |
4 spsk. | lemoncurd |
4 spsk. | blåbær evt. fra frost |
Sådan gør du
- 1.Til 18 stk marengs.
- 2.Sæt varmluftsovnen på 100 grader, så kan du bage begge plader samtidig.
- 3.Kom æggehvider og sukker i en skål, og pisk massen sammen.
- 4.Kom eddiken heri, og pisk til helt stift skum.
- 5.Vend kokos heri.
- 6.Tag nu marengsmasse op med en ske, og fordel den i runde klatter på bageplader med bagepapir.
- 7.Bag marengsen i ca. 40 minutter, indtil de er lette og tørre, men stadig med en blød midte.
- 8.Køl af og server, eller opbevar i kagedåse.
- 9.Pisk fløden til skum. Hvis du ønsker at fordele lemoncurden i tynde stråler over desserten, kan du gøre følgende:
- 10.Kom lemoncurd i en lille plasticpose og pres curden ned i den ene ende.
- 11.Luk posen som en lille sprøjtepose og klip et lille hul.
- 12.Nu kan cremen fordeles.
- 13.Anret et par marengs med flødeskum, blåbær og lemoncurd og server.