Kalvemedaljoner med parmesankrydret kartoffelmos
AFTENSMAD

Kalvemedaljoner med parmesankrydret kartoffelmos

Kartoffelmos er ikke bare kartoffelmos. Her har vi krydret den med masser af god parmesan, før den serveres til en god medaljon af kalv. Syltede rødløg giver modspil til fedme og umamismag.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg bagekartofler
75 g smør
75 g parmesan revet
- salt og sort peber
4 stk. kalvemedaljoner med bacon (købes færdig)
- olie
2 dl. hvidvin
1 tsk. fond
1 stk. citron - økologisk
1 fed hvidløg
4 spsk. rucolasalat hakket

Syltede rødløg

2 stk. rødløg
1 dl. vand
1 knsp. salt
1 spsk. rødvinseddike
2 tsk. akaciehonning

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, men gem det.
  2. 2
    Mos kartoflerne med smør og juster konsistens med kogevandet. Vend med parmesan og smag forsigtigt til med salt. Derefter peber.
  3. 3
    Skær løgene i både og kom dem i en gryde. Kom vand og salt herpå og lad vandet koge væk. Vend med eddike og honning og afkøl let.
  4. 4
    Brun kødet godt på begge sider i olie. Skru ned for varmen og steg videre i 2 minutter per side. Tag op og kog panden af med vin og fond. Når vinen næsten er halveret, kommer du kødet på panden igen og lader det simre med i 3-4 minutter.
  5. 5
    Riv cirka en fjerdedel af citronskallen og vend med revet hvidløg og rucolasalat. Drysses over, når mos, kød og løg er på tallerkenen.