Hummus med butterbeans, grønne ærter og persille
Grøn hummus med en skøn smag af urter. Denne hummus er med butterbeans i stedet for kikærter.

- 4 Personer
Ingredienser
240 g | kogte butter beans (hjemmekogte eller svarende tl 1 dåse bønner) |
1 dl. | grønne ærter friske eller fra frost |
1 håndfuld | bladpersille Frisk hakket |
0.5 stk. | citron Saften fra en halv citron |
2 spsk. | vand |
2 spsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg Presset fed hvidløg |
lidt | salt og lidt peber |
Sådan gør du
- 1.Skyl bønnerne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
- 2.Kom bønnerne i en food-processor eller minihakker sammen med ærter, persille, citronsaft, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand. Ikke kogevand fra butterbeans, det skal kasseres.
- 3.Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være som i urter, mild og balanceret, ikke fad og flad.
- 4.Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen,
#få ingredienser,
#tilbehør til frikadeller,
#weekend og gæster,
#vegetar og #tilbehør til kylling