Hummus med butterbeans, grønne ærter og persille
- 4 Personer
Ingredienser
240 g | kogte butter beans (hjemmekogte eller svarende tl 1 dåse bønner) |
1 dl. | grønne ærter friske eller fra frost |
1 håndfuld | bladpersille Frisk hakket |
0.5 stk. | citron Saften fra en halv citron |
2 spsk. | vand |
2 spsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg Presset fed hvidløg |
lidt | salt og lidt peber |
Sådan gør du
-
1Skyl bønnerne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
-
2Kom bønnerne i en food-processor eller minihakker sammen med ærter, persille, citronsaft, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand. Ikke kogevand fra butterbeans, det skal kasseres.
-
3Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være som i urter, mild og balanceret, ikke fad og flad.
-
4Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.