Hindbærispinde med chokolade og marengs
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | æggeblomme |
3 spsk. | sukker |
0.25 | vaniljestang, kornene Tag 1/4 af korenen fra stangen |
75 g | hindbær Brug gerne friske hvis muligt |
- | skyr eller græsk yoghurt |
1.5 dl. | coop piskefløde |
- | smeltet chokolade Efter behov til pynt |
10 | marengs Brug små marengskys |
Sådan gør du
-
1Pisk æggeblommerne sammen med 2 spsk. sukker og vanilje, til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min. Blend hindbærrene sammen med resten af sukkeret, hæld puréen igennem en sigte, og vend det i æggesnapsen sammen med skyr.
-
2Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke ensartet, blød og cremet.
-
3Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra sukker. Hæld ismassen i ispindeforme med ispinde, og sæt den i fryseren i minimum 2-3 timer, til de er helt dybfrosne.
-
4Dyp toppen af hver is i smeltet chokolade, og drys med marengs. Server straks, eller læg isene tilbage i fryseren indtil servering.