Hindbærispinde med chokolade og marengs
DESSERT

Hindbærispinde med chokolade og marengs

Skøn og cremet hindbæris, som hurtigt fryser til ispinde i de små forme. ”Smiley”-formene kan købes i velassorterede køkkenbutikker eller bestilles på nettet.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. æggeblomme
3 spsk. sukker
0.25 vaniljestang, kornene Tag 1/4 af korenen fra stangen
75 g hindbær Brug gerne friske hvis muligt
- skyr eller græsk yoghurt
1.5 dl. coop piskefløde
- smeltet chokolade Efter behov til pynt
10 marengs Brug små marengskys

Sådan gør du

  1. 1
     Pisk æggeblommerne sammen med 2 spsk. sukker og vanilje, til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min. Blend hindbærrene sammen med resten af sukkeret, hæld puréen igennem en sigte, og vend det i æggesnapsen sammen med skyr.   
  2. 2
    Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke ensartet, blød og cremet.  
  3. 3
    Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra sukker.  Hæld ismassen i ispindeforme med ispinde, og sæt den i fryseren i minimum 2-3 timer, til de er helt dybfrosne.   
  4. 4
    Dyp toppen af hver is i smeltet chokolade, og drys med marengs. Server straks, eller læg isene tilbage i fryseren indtil servering.