Annoncørbetalt indhold fra Label Rouge
Frilandskyllingefilet i cremet svampesauce – knasende knuste kartofler – sylt af sprødt grønt
AFTENSMAD

Frilandskyllingefilet i cremet svampesauce – knasende knuste kartofler – sylt af sprødt grønt

Savner du inspiration til, hvordan du skal tilberede dine kyllingefileter, så prøv denne opskrift med tilbehør, der både er sprødt, cremet og knasende.    
 • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. Label Rouge frilandskyllingefileter
- olivenolie til stegning
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
1 bundt timian
1 fed hvidløg

cremet svampesauce:

200 g blandede svampe
1 spsk. smør
1 stk. 
skalotteløg
1 fed hvidløg
3 dl. hønsefond
2 dl. piskefløde

sprøde kartofler:

20 stk. små kartofler
2 spsk. salt
3 spsk. olivenolie

syltet topping:

2 dl. lys eddike
1 dl. sukker
1 dl. vand
1 stk. 
skalotteløg
0.5 stk. agurk
8 stk. sukkerærter
50 g spirer

Sådan gør du

 1. 1
  Start med koge kartoflerne i rigeligt saltet vand. Når de er møre, lægger du dem på en bageplade og presser dem med en lille kop, så de bliver ca. 1 cm. Høje og flækker lidt. Kom olivenolie og salt på dem og bag dem sprøde ved 225° i 25-30 min. De skal være helt sprøde og gyldne.
 2. 2
  Imens skærer du dine agurker i små tern og skalotteløg i tynde skiver. Snit sukkerærterne på langs og bland dem sammen med spirerne. Kog syltelagen op af eddike, sukker og vand, og lad det køle af, inden den hældes over grøntsagerne.
 3. 3
  Steg svampene af i mindre stykker i smørret sammen med hakket skalotteløg og hvidløg. Kom hønsefonden på, og lad det simre i 10 min. Kom fløden ved og lad det simre i 5 min. Smag til med salt og peber.
 4. 4
  Brun dem af på begge sider på en pande i olie, til de har en flot gylden farve. Skru ned for varmen og kom smør, timian og hvidløg på panden. Vend og drej kyllingebrysterne i fedtstoffet i 6-8 min. Lad dem trække færdige på panden. Anret de saftige kyllingebryster med de sprøde kartofler, den cremede sauce og den sur/søde sylt tæt sammen.