Hurra for lækker fødselsdagschokoladekage med sommerens søde blåbær, hindbær og jordbær. Dine gæster vil uden tvivl mæske sig i kagen, som både smager skønt og er festlig på fødselsdagsbordet.
8 Personer
Ingredienser
100 g
smør
100 g
mørk chokolade
4 stk.
æg
150 g
sukker
100 g
hvedemel
1 dl
kakao
1 tsk.
bagepulver
1 knsp.
salt
3 dl
piskefløde
0.5 bakke
jordbær
1 bakke
hindbær
1 bakke
blåbær
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom smør i en gryde og lad det smelte. Hak
chokoladen fint. Tag det varme smør væk fra
komfuret. Rør hakket chokolade i gryden og
rør, til det er smeltet.
2
Pisk æg og sukker til en luftig masse med
en elpisker. Bland mel med kakao, bagepulver
og salt.
3
Hæld smør-chokolademassen i æggene og
vend forsigtigt sammen med en dejskraber.
Sigt melet i og vend også det forsigtigt heri.
4
Smør en springform på ca. 25 cm med lidt
smør og hæld chokoladedejen heri. Bag kagen
ca. 25 min. ved 185 C. Stik i den og tjek, at dejen
ikke hænger ved – giv den 5 min. mere, hvis der
er brug for det. Afkøl kagen.
5
Pisk fløden til flødeskum. Nip jordbærrene
og del dem i kvarte. Pynt kagen med jordbær,
hindbær, blåbær og fødselsdagslys.