Fødselsdagschokoladekage med bær
BAGVæRK

Fødselsdagschokoladekage med bær

Hurra for lækker fødselsdagschokoladekage med sommerens søde blåbær, hindbær og jordbær. Dine gæster vil uden tvivl mæske sig i kagen, som både smager skønt og er festlig på fødselsdagsbordet.
  • 8 Personer

Ingredienser

100 g smør
100 g mørk chokolade
4 stk. æg
150 g sukker
100 g hvedemel
1 dl. kakao
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
3 dl. piskefløde
0.5 bakke jordbær
1 bakke hindbær
1 bakke blåbær

Sådan gør du

  1. 1
    Kom smør i en gryde og lad det smelte. Hak chokoladen fint. Tag det varme smør væk fra komfuret. Rør hakket chokolade i gryden og rør, til det er smeltet.
  2. 2
    Pisk æg og sukker til en luftig masse med en elpisker. Bland mel med kakao, bagepulver og salt.
  3. 3
    Hæld smør-chokolademassen i æggene og vend forsigtigt sammen med en dejskraber. Sigt melet i og vend også det forsigtigt heri.
  4. 4
    Smør en springform på ca. 25 cm med lidt smør og hæld chokoladedejen heri. Bag kagen ca. 25 min. ved 185 C. Stik i den og tjek, at dejen ikke hænger ved – giv den 5 min. mere, hvis der er brug for det. Afkøl kagen.
  5. 5
    Pisk fløden til flødeskum. Nip jordbærrene og del dem i kvarte. Pynt kagen med jordbær, hindbær, blåbær og fødselsdagslys.