Flanksteak med kartoffel og hvidløgsmos
AFTENSMAD

Flanksteak med kartoffel og hvidløgsmos

Smukke skiver af mørt kød og en formidabel mos af kartofler og masser af hvidløg. Går rent ind som søndagsmiddag – eventuelt serveret med en lille sidesalat.  
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g flanksteak
lidt salt og sort peber
1 spsk. estragon hakket
lidt smør
lidt olie
2 dl. hvidvin
1 kg kartofler
4 stk. løg
8 fed hvidløg
- olie
40 g smør
400 g grønne bønner

Sådan gør du

  1. 1
    Krydr kødet med salt, peber og estragon. Brun på begge sider i smør og olie på en pande. Hæld vin på panden, og lad simre 15 minutter.   
  2. 2
    Kog skrællede kartofler møre i vand uden salt.  
  3. 3
    Pil og del løgene lige over, og pil hvidløgene. Brun og steg møre i olie på en pande.  
  4. 4
    Tag hvidløgene op, og mos groft.  
  5. 5
    Tag løgene op, og gem dem.  
  6. 6
    Mos kartoflerne til grov mos sammen med smør og lidt kogevand. Smag til med hvidløg, salt og peber.  
  7. 7
    Kog bønnerne møre i cirka 5 minutter i letsaltet vand. Server til kød i skiver, bløde løg og god sky. 

Tip!

Rester af flanksteak er godt i en sandwich dagen efter.