Durumruller med cremet rødkål og krydrede kikærter
AFTENSMAD

Durumruller med cremet rødkål og krydrede kikærter

Rødkål hører ikke kun til på julebordet. Prøv f.eks. denne cremede udgave af den smukke kål i samspil med gyldne krydrede kikærter.
  • 4 Personer

Ingredienser

0.5 stk. rødkål
1 dl. cremefraiche 18%
1 fed hvidløg , presset
- Skal og saft af ½ citron
- sukker , efter smag
- salt
- peber


Krydrede kikærter:

3 spsk. olivenolie
1 stk. løg , i tern
2 fed hvidløg , i tynde skiver
4 tsk. garam masala (krydderiblanding)
1 tsk. chiliflager
400 g kogte kikærter (evt. fra dåse)

Tilbehør:

1 stk. granatæble
8 stk. fladbrød
- krydderurter f.eks. persille, bronzefennikel eller koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Cremet kål: Snit kålen i tynde strimler med en skarp kniv eller et mandolinjern. Halvér strimlerne et par gange, så de får en mundret størrelse.
  2. 2
    Bland cremefraiche, hvidløg, citronskal og -saft sammen i bunden af en stor skål. Smag til med et nip sukker, salt og peber.
  3. 3
    Vend rødkålen i dressingen, så dressingen fordeles på al kålen. Lad den trække på køl indtil servering.
  4. 4
    Krydrede kikærter: Varm olien op på en pande over middel/høj varme. Steg løg og hvidløg i et par minutter, indtil de er let gyldne. Tilsæt krydderierne og steg videre i 1 min.
  5. 5
    Skru lidt ned for varmen og tilsæt kikærterne. Steg videre i 10-15 min. over lav/middel varme, til de er gyldne og ristede.
  6. 6
    Server lunede fladbrød toppet med cremet rødkål, de krydrede kikærter, granatæblekerner og et drys friske urter.