Dampet rødspætte med nem dildsauce 


Dampet rødspætte udgør en nem forret, men du kan også tilføje kartofler eller ris, så har du en hovedret.
Dampet rødspætte med nem dildsauce 

  • 4 Personer

Fisk

1 stk. fennikel
500 g gulerod
- salt
500 g rødspættefilet
5 dl. vand
2 spsk. fiskefond

Sauce

1 dl. færdig hollandaise sauce
2 dl. cremefraiche 18%
1 stk. citron
2 spsk. klippet dild

Sådan gør du

  1. 1.Skær fennikel og gulerod i mindre stykker, og kom dem i letsaltet vand.
  2. 2.Lad grøntsagerne simre i 4-5 minutter, og afdryp dem.
  3. 3.Rul rødspættefileterne sammen, og luk dem med en tandstik.
Læg dem i en gryde eller en lille sauterpande.

  4. 4.Kom vand, vin og fond i en skål, og bland det sammen.

  5. 5.Hæld blandingen over fisken.
Kog op og lad fisken simre i tre minutter.
  6. 6.Tag gryden fra komfuret og lad den stå i et par minutter.
  7. 7.Fjern tandstikkerne. 

  8. 8.Rør saucen sammen i en lille gryde, og lun den uden at koge den.
  9. 9.Server saucen til den afdryppede varme fisk og grøntsager.
Se, hvad vi ellers skriver om: #hovedret