ANNONCE ANNONCE HOVEDRET Dampet rødspætte med nem dildsauce Dampet rødspætte udgør en nem forret, men du kan også tilføje kartofler eller ris, så har du en hovedret. 4 Personer Fisk 1 stk. fennikel 500 g gulerod - salt 500 g rødspættefilet 5 dl. vand 2 spsk. fiskefond Sauce 1 dl. færdig hollandaise sauce 2 dl. cremefraiche 18% 1 stk. citron 2 spsk. klippet dild ANNONCE Sådan gør du 1 Skær fennikel og gulerod i mindre stykker, og kom dem i letsaltet vand. 2 Lad grøntsagerne simre i 4-5 minutter, og afdryp dem. 3 Rul rødspættefileterne sammen, og luk dem med en tandstik. Læg dem i en gryde eller en lille sauterpande. 4 Kom vand, vin og fond i en skål, og bland det sammen. 5 Hæld blandingen over fisken. Kog op og lad fisken simre i tre minutter. 6 Tag gryden fra komfuret og lad den stå i et par minutter. 7 Fjern tandstikkerne. 8 Rør saucen sammen i en lille gryde, og lun den uden at koge den. 9 Server saucen til den afdryppede varme fisk og grøntsager. PRINT ANNONCE Populære opskrifter aftensmad Krydret gulerodssuppe med stegt tempeh Sprødstegte tempeh-tern er gode som tilbehør til nærmest enhver suppe. Tempeh tilfører smag, bid og karakter - og så mætter tempeh selvfølgelig også rigtig godt. Opskriften er udviklet af Mikkel Karstad for Contempehrary. aftensmad Thai tempeh-salat med agurk, forårsløg, spirer og urter Tempeh minder lidt om tofu og er lavet af sojabønner. Grøn salat med tempeh er lækkert og mætter godt. I denne thai salat med agurker og ærtespirer er der tilføjet tempeh for at give retten noget ekstra fylde. Opskriften er udviklet af Mikkel Karstad for Contempehrary. hurtig aftensmad Pasta i fad med feta og cherrytomater Det bliver ikke nemmere: Alle ingredienser skal blot i et fad, og vupti, så er der aftensmad på 35 minutter. Opskrift og foto stammer fra bogen "Solo" af Ditte Ingemann. aftensmad Cremet champignonsuppe med porre og timian Champignonsuppe toppet med sprøde champignon eller portobellosvampe. Den her er til svampeelskeren og alle andre, der kan lide en god og nærende suppe. aftensmad Kyllingesuppe med kokos og grønt Få varmen med en lækker kyllingesuppe med citrongræs lime og chili. Maden er klar på under en halv time. frokost Stegte ris med æg og rejer Har du kogte ris til overs, er de perfekte til denne ret. Top de stegte ris med frisk koriander, hakkede peanuts og lime. Opskrift og foto stammer fra bogen "Solo" af Ditte Ingemann.
Alkohol Sober curious: Du kan feste med færre promiller Længe har vi drukket tit og drukket tæt i Danmark. Nu spirer en ny og mere ædruelig bevægelse frem kaldet sober curious, hvor alkohol fylder mere i bevidstheden og mindre i glasset, samtidig med at de alkoholfri alternativer har tydelig fremgang
Alkohol Madbanditten er sober curious: Vælger selv alkohol til og fra Kogebogsforfatter og selvstændig Jane Faerber, også kendt som madbanditten fra citet madbanditten.dk, er sober curious. Hun identificerer sig ikke som afholdskvinde, men vælger alkoholen til og fra, som hun har lyst. Få hendes historie om at gå fra at drikke alkohol per automatik til at tænke, før hun drikker
Alkohol Explainer: Hvad sker der i hjernen, når vi drikker alkohol? Alkohol påvirker en række signalstoffer i hjernen, så vi blandt andet bliver mere impulsive og risikovillige. Samtidig sløves vi af alkoholens giftpåvirkning. Bliv klogere på, hvad der sker, når promillen stiger.
Alkohol Konkurrence: Test din viden om alkohol og vind alkoholfri drikkevarer mm. Hvilke aldersgrupper drikker mest alkohol? Hvornår må man kalde en øl for alkoholfri? Og hvor bliver der drukket mest rødvin? Test din viden om alkohol og vind alkoholfri drikkevarer fra ISH Spirits eller bogen Sober Curious af Ruby Warrington. Konkurrencen slutter 24. februar 2023.
Mad Tilmeld dig Samvirkes opskriftsinspiration og få hurtige og grønne opskrifter og opskrifter på nem aftensmad - vind ny kogebog Få inspiration og forslag til aftensmaden, som vi giver dig pr. email hver mandag , så du ikke behøver bekymre dig om, hvad du skal have til aftensmad. Tilmeld dig opskriftsinspirationen. Ganske gratis og uforpligtende. Vi trækker lod om 10 opskriftsbøger blandt alle tilmeldte
Klima Krisen lærer os, hvad der er vigtigt: Læs om familien, der før brugte 7000 kr. om måneden på dagligvarer, nu er tallet 5000 kr.