ANNONCE ANNONCE HOVEDRET Dampet rødspætte med nem dildsauce Dampet rødspætte udgør en nem forret, men du kan også tilføje kartofler eller ris, så har du en hovedret. 4 Personer Fisk 1 stk. fennikel 500 g gulerod - salt 500 g rødspættefilet 5 dl. vand 2 spsk. fiskefond Sauce 1 dl. færdig hollandaise sauce 2 dl. cremefraiche 18% 1 stk. citron 2 spsk. klippet dild ANNONCE Sådan gør du 1 Skær fennikel og gulerod i mindre stykker, og kom dem i letsaltet vand. 2 Lad grøntsagerne simre i 4-5 minutter, og afdryp dem. 3 Rul rødspættefileterne sammen, og luk dem med en tandstik. Læg dem i en gryde eller en lille sauterpande. 4 Kom vand, vin og fond i en skål, og bland det sammen. 5 Hæld blandingen over fisken. Kog op og lad fisken simre i tre minutter. 6 Tag gryden fra komfuret og lad den stå i et par minutter. 7 Fjern tandstikkerne. 8 Rør saucen sammen i en lille gryde, og lun den uden at koge den. 9 Server saucen til den afdryppede varme fisk og grøntsager. PRINT ANNONCE Populære opskrifter gæstemad og fest Fisk med peberfrugt-mojo og grillet majs Mojo er en dip lavet på moste peberfrugter og i det her tilfælde tomater. Den kan bruges til rigtig meget. Her er den tilbehør til hvid fisk stegt på panden. aftensmad Cremet polenta med salsiccia Salsiccia er små, friske italienske pølser. Ved at klemme farsen ud og stege den på en pande kan du let lave lækre kødboller. Her serveret med polenta. Opskriften er fra bogen “Louisas billige favoritter” af Louisa Lorang. hurtig aftensmad Spicy kødboller med ris og lynstegte gulerødder Asiatisk inspirerede kødboller med masser af saft og kraft. Skru op eller ned for mængden af chili efter smag og behag. aftensmad Thai tempeh-salat med agurk, forårsløg, spirer og urter Tempeh minder lidt om tofu og er lavet af sojabønner. Grøn salat med tempeh er lækkert og mætter godt. I denne thai salat med agurker og ærtespirer er der tilføjet tempeh for at give retten noget ekstra fylde. Opskriften er udviklet af Mikkel Karstad for Contempehrary. salater Bagt græskar med kikærter og feta Kikærter og græskar er både sundt, klimavenligt og billigt. Top med feta, persille, chili og dressing af citron, honning, olie og eddike, som giver denne ret saft og kraft. Opskriften er fra bogen “Louisas billige favoritter” af Louisa Lorang. Annoncørbetalt indhold Tortillas med strimlet nakkefilet, guacamole, spidskål og ananassalsa De strimlede nakkefilletter får her selskab af blandt andet guacamole, snittet spidskål og ananassalsa. Lige til at putte i en tortilla.
Biodiversitet Kan du undvære ørnen, gråspurven og et par sommerfugle? Havørne, ulve og bisonokser indtager den danske natur. Normalt er flere af de store dyr et godt tegn på naturens sundhedstilstand, men biodiversiteten er presset. I Danmark er flere arter truede end nogensinde før
Biodiversitet Biodiversitetsquiz - vind plakater med dagsommerfugle eller vilde orkideer Hvilke sommerfugl er der blevet flere af? Og hvor holder mellemflagspætten især til? Gæt med i Samvirkes quiz om biodiversitet og vind plakater med enten Danmarks dagsommerfugle eller vilde orkideer. Konkurrencen slutter 27. juli 2023.
Biodiversitet Få mere biodiversitet i haven: Opfør dig som et stort dyr Leg ulv, rådyr eller bisonokse i din have, hvis du vil have mere biodiversitet. Og lad endeligt bare plæneklipperen stå så - helst det meste af sommersæsonen. Sådan lyder to af eksperternes råd til, hvad du skal gøre, hvis du vil have mere biodiversitet i haven
Biodiversitet Biodiversitet: Sådan får du masser af liv og sommerfugle på altanen og i den lille have Du behøver ikke en kæmpe have for at hjælpe biodiversiteten på vej. Sørg for at have masser af forskellige planter, der blomstrer på forskellige tidspunkter, i dine altankasser eller krukker. Ann Berit Frostholm fra Danmarks Naturfredningsforening giver dig gode råd til, hvordan du indretter altanen eller den lille have, så den tiltrækker insekter og sommerfugle og dermed pibler af liv.
Kræsenhed Kræsen? Mød Noah, der primært spiste spegepølse og pasta som barn, og nu spiser det meste fra menukortet