Dampet rødspætte med nem dildsauce
- 4 Personer
Fisk
1 stk. | fennikel |
500 g | gulerod |
- | salt |
500 g | rødspættefilet |
5 dl. | vand |
2 spsk. | fiskefond |
Sauce
1 dl. | færdig hollandaise sauce |
2 dl. | cremefraiche 18% |
1 stk. | citron |
2 spsk. | klippet dild |
Sådan gør du
-
1Skær fennikel og gulerod i mindre stykker, og kom dem i letsaltet vand.
-
2Lad grøntsagerne simre i 4-5 minutter, og afdryp dem.
-
3Rul rødspættefileterne sammen, og luk dem med en tandstik. Læg dem i en gryde eller en lille sauterpande.
-
4Kom vand, vin og fond i en skål, og bland det sammen.
-
5Hæld blandingen over fisken. Kog op og lad fisken simre i tre minutter.
-
6Tag gryden fra komfuret og lad den stå i et par minutter.
-
7Fjern tandstikkerne.
-
8Rør saucen sammen i en lille gryde, og lun den uden at koge den.
-
9Server saucen til den afdryppede varme fisk og grøntsager.