Citronsyltede gulerødder

Guleroden, vores trofaste hverdagsgrøntsag. Her får den kærlig behandling i form af citron og rørsukker. Det sødsure tilbehør er virkelig godt til stegt kylling eller vendt i nykogt ris med et drys jordnødder.
Citronsyltede gulerødder
  • 6 Personer
  • 25 Minutes

ingredienser

1 kg gulerødder
1.5 dl. rørsukker
1.5 dl. citronsaft
3 dl. vand
2 tsk. salt
- evt. lidt snittet rød chili

Sådan gør du

  1. 1.Skræl og skær gulerødderne i lange stave (det ser så fint ud i sylteglasset).
  2. 2.Kom sukker, citronsaft, vand og salt i en gryde, og kog op.
  3. 3.Kom gulerødderne i lagen, og lad simre indtil de er møre, men ikke bløde.
  4. 4.Kom på glas, luk, og lad blive kolde.

Tip!

Tilføj evt. lidt chili efter smag

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #forret, #få ingredienser, #vegetar og #glutenfri