Burritos med bønneragout og hvidløgsfraiche
FROKOST

Burritos med bønneragout og hvidløgsfraiche

I denne ret får bønnerne en masse smag på panden, og kødspisere vil formodentlig ikke opdage, at de lækre burritos er uden kød. Husk at rå hvidløg kan blive meget stærkt, så start med en lille smule, når du blander din dressing.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
1 stk. stort løg hakket
2 stk. peberfrugter i tern
2 fed hvidløg presset
3 tsk. sød paprika
1 tsk. stødt spidskommen
0.5 tsk. stødt koriander
1 dåse baked beans eller chili beans
150 g majs fra dåse eller frost
- tabasco efter smag
lidt røget salt
lidt peber

4 stk. tortillas store
175 g cheddar revet

Hvidløgsfraiche

200 g 18% creme fraiche
- hvidløg, presset efter smag
1 nip sukker
- limesaft efter smag

Tilbehør

- grøn salat
- frisk koriander
- limebåde

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Varm olien i sauterpande over middelhøj varme. Steg løg, peberfrugt og hvidløg i 3-4 min, til det er let gyldent. Tilsæt krydderier, og steg et par minutter mere. 
  2. 2
    Hæld bønnerne (inkl. sauce) i panden, og lad det simre yderligere ca. 10 min, så saucen koger ind og bliver tyk. Tilsæt majs, og smag til med tabasco, salt og peber. 
  3. 3
    Læg 2 skefulde bønneragout på hver tortilla, drys med ost, fold siderne ind over fyldet, og rul pandekagen over, så du får en firkantet pakke. Læg pakkerne med folden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  4. 4
    Bag burritos i ca. 10 min, til de er gyldne og sprøde. Lav imens hvidløgsfraichen. 
  5. 5
    Rør forsigtigt cremefraiche sammen med hvidløg, og smag til med sukker, lime, salt og peber. 
  6. 6
    Server de varme burritos med hvidløgsfraiche og grøn salat.