Broccolini og grønne asparges med  stracciatella, pistacienødder  og hyldeblomstvinaigrette
SNACKS OG TILBEHøR

Broccolini og grønne asparges med stracciatella, pistacienødder og hyldeblomstvinaigrette

Opskriften her med broccolini og asparges er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall, der selv har erfaring med grønt og grill fra restauranter som Relæ og Kadeau.  
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Det skal du bruge:

300 g brocollini
1 bundt grønne asparges
10 g stracciatella-ost
50 g pistacienødder
- friske hyldeblomster, hvis du har et træ i nærheden
- rapsolie til pensling
- salt og nykværnet peber
- flagesalt

Hyldeblomstvinaigrette:

4 spsk. olivenolie
2 tsk. citronsaft
2 spsk. hyldeblomsteddike

Sådan gør du

  1. 1
    Pistacienødder: Rist pistacienødderne på en tør pande på medium varme, indtil de er gyldne og dufter ristet. Lad dem køle af, og hak nødderne groft.
  2. 2
    Rør olivenolie, citronsaft og hyldeblomsteddike godt sammen med et piskeris. Vinaigretten skal samle sig og blive cremet, men stadig være lidt skilt.
  3. 3
    Hvis du har en plastflaske eller en lille bøtte med låg, kan du med fordel ryste din vinaigrette, indtil den bliver cremet. Smag til med salt og peber.
  4. 4
    Tænd grillen på maks., og lad den stå med låget lukket i mindst 15 minutter, mens du forbereder resten.
  5. 5
    Skyl broccolinien, og lad den dryppe af på et viskestykke. Fjern den træede ende af aspargesene. Skyl dem, og lad dem dryppe af på et viskestykke.
  6. 6
    Pensl broccolini og asparges med rapsolie, og krydr med salt og peber.
  7. 7
    Grill broccolinien på høj varme. Den skal have ca. 4-6 minutter i alt. Vend undervejs for jævn tilberedning og flotte, mørke grillstriber.
  8. 8
    Grill aspargesene på høj varme i 3-5 minutter. De skal kun grilles på den ene side, så de ikke bliver overtilberedte. De skal have bid. Smag broccolini og asparges til med flagesalt og peber.
  9. 9
    Anret broccolini og asparges på et fad i et jævnt lag. Kom vinaigretten over, fordel stracciatella, og krydr med flagesalt og peber. Drys pistacienødder over, og pynt evt. med hyldeblomster.

Tip!

Opskrifterne er skrevet til tilberedning på gasgrill, men du kan sagtens lave de fleste på kulgrill også. Det er ca. tre gange så hurtigt at tænde op i gas- som i en kulgrill. Hvis du bruger kul, skal du derfor afsætte længere tid end angivet. Da griller er forskellige, skal du tilpasse tid og temperatur efter din grill og dine personlige præferencer.