Boghvedesalat med grillede gulerødder, fennikel og appelsin

Sprød topping af hakkede, ristede mandler og frisk persille
Boghvedesalat med grillede gulerødder, fennikel og appelsin
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk gulerødder
lidt oliven
1 tsk. spidskommen
- Lidt salt og peber
3 dl. boghvede
1 stk. fennikel
4 spsk. olivenolie
2 stk Appelsin (øko) Citroner kan anvendes
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. koriander, stødt
50 g mandler, ristede
håndfuld friskhakket persille

Sådan gør du

  1. 1.Vend gulerødderne i olivenolie, spidskommen, salt og peber. Læg dem i en foliebakke eller lign. Gril dem over indirekte varme i ca. 20 min., til de er næsten møre og gyldne.   
  2. 2.Kog imens boghveden i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld den herefter i en sigte, og skyl under rindende koldt vand. Lad den dryppe af.   
  3. 3.Snit fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern. Vend den med olie, appelsinskal og -saft (efter smag), sennep og koriander. Tilsæt boghvede, grillede gulerødder, og smag til med salt og peber.   
  4. 4.Fordel salaten på et fad og drys med ristede mandler og persille.   
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #snacks og tilbehør, #forret og #salater