Boghvedesalat med grillede gulerødder, fennikel og appelsin
Sprød topping af hakkede, ristede mandler og frisk persille

- 4 Personer
Ingredienser
8 stk | gulerødder |
lidt | oliven |
1 tsk. | spidskommen |
- | Lidt salt og peber |
3 dl. | boghvede |
1 stk. | fennikel |
4 spsk. | olivenolie |
2 stk | Appelsin (øko) Citroner kan anvendes |
1 tsk. | dijonsennep |
1 tsk. | koriander, stødt |
50 g | mandler, ristede |
håndfuld | friskhakket persille |
Sådan gør du
- 1.Vend gulerødderne i olivenolie, spidskommen, salt og peber. Læg dem i en foliebakke eller lign. Gril dem over indirekte varme i ca. 20 min., til de er næsten møre og gyldne.
- 2.Kog imens boghveden i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld den herefter i en sigte, og skyl under rindende koldt vand. Lad den dryppe af.
- 3.Snit fenniklen i tynde skiver på et mandolinjern. Vend den med olie, appelsinskal og -saft (efter smag), sennep og koriander. Tilsæt boghvede, grillede gulerødder, og smag til med salt og peber.
- 4.Fordel salaten på et fad og drys med ristede mandler og persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#snacks og tilbehør,
#forret og #salater