Bagte pærer med marcipan og kardemommecreme
- 6 Personer
Marcipanfyld:
125 g | marcipan , revet |
50 g | smør , blødt |
1 spsk. | sukker |
6 stk. | pærer , faste |
Kardemommecreme:
250 g | mascarpone (italiensk flødeost) |
3 spsk. | cremefraiche 9% eller 18% |
0.5 tsk. | stødt kardemomme |
lidt | citronsaft , efter smag |
- | mandler hakkede og ristede til drys (kan udelades) |
- | Pynt: Lidt frisk kørvel, citronmelisse eller skovsyre |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180 C varmluft. Rør ingredienserne til marcipanfyldet sammen i en skål, til det er blødt, men det behøver ikke være helt ensartet.
-
2Halver pærerne og fjern kernehuset med en ske. Læg dem i en bradepande og fordel marcipanfyldet ovenpå, så det dækker overfladen på hver pære. Bag pærerne i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen, men frugtkødet stadig har en smule bid.
-
3Lav imens kardemommecremen. Rør forsigtigt mascarponen blød i en skål. Tilsæt cremefraiche og kardemomme. Juster evt. konsistensen med en sjat mælk, hvis den er meget tyk. Smag evt. til med et par dråber citronsaft og ekstra kardemomme. Sæt cremen på køl indtil servering.
-
4Lad pærerne afkøle i 10 min. inden servering. Server pærerne med en klat kardemommecreme og drys med hakkede mandler og evt. urter.