Bagte pærer med marcipan og kardemommecreme
BAGVæRK

Bagte pærer med marcipan og kardemommecreme

Forvandl dine pærer til en lækker dessert med marcipanfyld, knasende sprøde mander og luftig kardemommecreme.
  • 6 Personer

Pærer med marcipan

120 g marcipan
50 g smør (stuetemperatur)
1 spsk. sukker
6 pærer (faste)
1 håndfuld mandelflager

Kardemommecreme

250 g mascarpone (italiensk flødeost)
3 spsk. creme fraiche 18%
2 tsk. sukker
0.5 tsk. stødt kardemomme
1 Citron (øko)

Pynt

- rød skovsyre eller citronmelisse

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. 2
    Mos ingredienserne til marcipanfyldet sammen i en skål, til det er blødt og nogenlunde ensartet.
  3. 3
    Halver pærerne, og fjern kernehuset med en ske. Læg de halve pærer i en bradepande, og fordel marcipanfyldet ovenpå, så det dækker overfladen.
  4. 4
    Bag pærerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne på toppen. Lav imens kardemommecremen.
  5. 5
    Rør forsigtigt mascarponen blød i en skål. Tilsæt creme fraiche, sukker og kardemomme.
  6. 6
    Riv skallen af citronen, og kom den i kardemommecremen. Smag den til med citronsaft. Sæt cremen på køl indtil servering.
  7. 7
    Lad pærerne køle af i 10 minutter inden servering.
  8. 8
    Server pærerne med en klat kardemommecreme, og pynt med rød skovsyre eller citronmelisse.