Bagte pærer med marcipan og kardemommecreme
BAGVæRK

Bagte pærer med marcipan og kardemommecreme

Forvandl dine pærer til en lækker dessert med marcipanfyld, luftig kardemommecreme og hakkede mandler. 
  • 6 Personer

Marcipanfyld:

125 g marcipan , revet
50 g smør , blødt
1 spsk. sukker
6 stk. pærer , faste

Kardemommecreme:

250 g mascarpone (italiensk flødeost)
3 spsk. cremefraiche 9% eller 18%
0.5 tsk. stødt kardemomme
lidt citronsaft , efter smag
- mandler hakkede og ristede til drys (kan udelades)
- Pynt: Lidt frisk kørvel, citronmelisse eller skovsyre

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 C varmluft. Rør ingredienserne til marcipanfyldet sammen i en skål, til det er blødt, men det behøver ikke være helt ensartet.
  2. 2
    Halver pærerne og fjern kernehuset med en ske. Læg dem i en bradepande og fordel marcipanfyldet ovenpå, så det dækker overfladen på hver pære. Bag pærerne i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen, men frugtkødet stadig har en smule bid.
  3. 3
    Lav imens kardemommecremen. Rør forsigtigt mascarponen blød i en skål. Tilsæt cremefraiche og kardemomme. Juster evt. konsistensen med en sjat mælk, hvis den er meget tyk. Smag evt. til med et par dråber citronsaft og ekstra kardemomme. Sæt cremen på køl indtil servering.
  4. 4
    Lad pærerne afkøle i 10 min. inden servering. Server pærerne med en klat kardemommecreme og drys med hakkede mandler og evt. urter.