Bagte, fyldte æbler på bål
Fyld og pak æblerne hjemmefra til en kort tur. Kvark kan holde sig kold i en plastikboks lagt i en pose sammen med et fryseelement.

- 4 Personer
Ingredienser
5 stk | æbler |
3 spsk. | hakket hasselnøddekerne |
2 spsk. | muscovadosukker eller brun farin |
2 tsk. | blødt smør |
1 tsk. | stødt kardemomme |
Sådan gør du
- 1.Riv det ene æble på den grove side af rivejernet.
- 2.Rør revet æble, nødder, sukker, smør og kardemomme sammen.
- 3.Flæk de andre 4 æbler og fjern stilk, blomst og kernehus.
- 4.Fordel fyldet i æblernes hulrum og læg to halve æbler sammen.
- 5.Pak dem godt ind i alufolie, der gerne må være en kraftig variant.
- 6.Læg æblerne indi bålets gløder og bag dem i 15-20 minutter.
- 7.Mærk igennem folien med en spids kniv, om æblerne er møre.
- 8.Det afhænger meget af æblesorten og varmen på bålet.
- 9.Pak forsigtigt de varme æbler ud og spis dem med kold kvark rørt med vaniljesukker.