Bagte, fyldte æbler på bål
- 4 Personer
Ingredienser
5 stk. | æbler |
3 spsk. | hakket hasselnøddekerne |
2 spsk. | muscovadosukker eller brun farin |
2 tsk. | blødt smør |
1 tsk. | stødt kardemomme |
Sådan gør du
-
1Riv det ene æble på den grove side af rivejernet.
-
2Rør revet æble, nødder, sukker, smør og kardemomme sammen.
-
3Flæk de andre 4 æbler og fjern stilk, blomst og kernehus.
-
4Fordel fyldet i æblernes hulrum og læg to halve æbler sammen.
-
5Pak dem godt ind i alufolie, der gerne må være en kraftig variant.
-
6Læg æblerne indi bålets gløder og bag dem i 15-20 minutter.
-
7Mærk igennem folien med en spids kniv, om æblerne er møre.
-
8Det afhænger meget af æblesorten og varmen på bålet.
-
9Pak forsigtigt de varme æbler ud og spis dem med kold kvark rørt med vaniljesukker.