Baba Ganoush salat
SNACKS OG TILBEHøR

Baba Ganoush salat

Baba Ganoush – libanesisk auberginedip – smager fantastisk. Her har jeg lavet den om til en salat. Baba Ganoush fungerer som dressing i bunden og bliver toppet med bagte aubergineskiver, grofthakket bredbladet persille, granatæblekerner og ristede pinjekerner. Til sidst får hele herligheden nogle dråber olivenolie. Den er både god som salat, en tapas ret, forret eller burgerfyld. Opskriften er fra Salatboden af Dominique Kørvell
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

4 stk. auberginer
- olivenolie
0.5 tsk. flagesalt (gourmetsalt)
- friskkværnet peber

Dressing:

1 aubergine , bagt
1 fed hvidløg
1 spsk. Tahin
2 spsk. græsk yoghurt 10%
0.5 citron
0.5 spsk. olivenolie
0.5 tsk. flagesalt (gourmetsalt)
1 knsp cayennepeber

Topping:

- Kernerne fra ½ -1 granatæble
1 håndfuld bredbladet persille
30 g pinjekerner
1 bdt mynte , evt

Andet:

- fladbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Prik en aubergine jævnt over hele overfladen med en gaffel.
  2. 2
    Læg den på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 1 times tid ved 180 C varmluft. Den skal falde sammen og være helt blød.
  3. 3
    Skær de øvrige 3 auberginer i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel skiverne på to bageplader med bagepapir. Pensl skærefladerne med olivenolie og krydr med salt og peber. Vend skiverne og gentag processen på den anden side.
  4. 4
    Bag aubergineskiverne i ovnen i 30-35 minutter, eller til de er let gyldne, møre og gennembagte. Vend dem halvvejs gennem bagetiden. Tiderne kan variere afhængigt af din ovn, så hold øje med dem mod slutningen af bagetiden.
  5. 5
    Tag den hele aubergine ud af ovnen, og lad den køle lidt af. Skær den over på langs og skrab kødet ud med en spiseske - Læg det i en si og pres evt. overskydende væske fra
  6. 6
    Hæld auberginekødet i en blender sammen med presset hvidløg, tahin, yoghurt, citronsaft, olie, salt og cayennepeber. Blend det til en ensartet konsistens. Smag til med citronsaft og salt.
  7. 7
    Frigør granatæblekernerne fra granatæblet. Hak persillen groft. Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande
  8. 8
    Fordel dressingen på et serveringsfad. Anret de bagte aubergineskiver ovenpå. Top med granatæblekerner, persille, ristede pinjekerner og evt. plukket mynte. Dryp til sidst med lidt olivenolie, og servér retten med fladbrød

Tip!

For en mere autentisk og røget smag kan du brænde den hele aubergine i stedet for at bage den. Læg den direkte på grillen eller et gasblus, og steg den i 20–25 minutter, mens du vender den jævnligt, så den bliver jævnt brændt. Den er færdig, når den er helt mør og er faldet lidt sammen.   En anelse cayennepeber tilfører dressingen en fin dybde i smagen.   Du kan både bage aubergineskiverne og lave Baba Ganoush-dressingen dagen før. Opbevar det på køl indtil brug. Sørg for, at aubergineskiverne er gyldne og helt møre – en halvbagt aubergine kan ødelægge hele oplevelsen. Har du ikke en blender, kan du hakke auberginekødet meget fint og blande det med de øvrige ingredienser. Du kan også bruge en morter.