Redaktionen anbefaler






4 stk. | auberginer |
- | olivenolie |
0.5 tsk. | flagesalt (gourmetsalt) |
- | friskkværnet peber |
1 | aubergine , bagt |
1 fed | hvidløg |
1 spsk. | Tahin |
2 spsk. | græsk yoghurt 10% |
0.5 | citron |
0.5 spsk. | olivenolie |
0.5 tsk. | flagesalt (gourmetsalt) |
1 | knsp cayennepeber |
- | Kernerne fra ½ -1 granatæble |
1 håndfuld | bredbladet persille |
30 g | pinjekerner |
1 | bdt mynte , evt |
- | fladbrød |
For en mere autentisk og røget smag kan du brænde den hele aubergine i stedet for at bage den. Læg den direkte på grillen eller et gasblus, og steg den i 20–25 minutter, mens du vender den jævnligt, så den bliver jævnt brændt. Den er færdig, når den er helt mør og er faldet lidt sammen. En anelse cayennepeber tilfører dressingen en fin dybde i smagen. Du kan både bage aubergineskiverne og lave Baba Ganoush-dressingen dagen før. Opbevar det på køl indtil brug. Sørg for, at aubergineskiverne er gyldne og helt møre – en halvbagt aubergine kan ødelægge hele oplevelsen. Har du ikke en blender, kan du hakke auberginekødet meget fint og blande det med de øvrige ingredienser. Du kan også bruge en morter.