Aspargesbroccoli med hvide bønner, chili, lime og feta
SNACKS OG TILBEHøR

Aspargesbroccoli med hvide bønner, chili, lime og feta

De store hvide bønner smager pragtfuldt med lime og feta. Du kan også bruge små hvide bønner. Opskriften er fra kogebogen Side dishes – det perfekte tilbehør til din hovedret af Camilla Lawes
  • 2 Personer
  • 25 Minutes

Det skal du bruge:

500 g aspargesbroccoli
2 spsk. olivenolie
- havsalt
- friskkværnet peber
2 dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. chiliflager
1 dåse hvide bønner
10 stilke bredbladet persille , gem lidt til pynt
- havsalt
- friskkværnet peber
2 lime , skal og saft
200 g feta

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl aspargesbroccoli godt, og del store, tykke aspargesbroccoli i aflange buketter. Varm en pande med lidt olie, og steg dem i 2-3 minutter, til de er let sprøde og lysebrune på alle sider. Krydr med havsalt og peber.
  2. 2
    Rør en dressing af olie, presset hvidløg og chiliflager.
  3. 3
    Hæld væden fra bønnerne, skyl dem godt, og lad dem dryppe af. Vend bønnerne i dressingen.
  4. 4
    Pluk bladene af persillestilkene, skyl dem godt, og dup dem tørre med et rent viskestykke. Hak persillebladene groft, og vend dem med bønnerne sammen med salt og peber.
  5. 5
    Riv limeskal over, og pres limesaft ud over bønnerne. Smuldr feta over, og vend forsigtigt sammen.
  6. 6
    Anret aspargesbroccoli på et stort fad. Fordel den lækre bønneblanding over, og pynt med lidt hakkede persilleblade. Server med det samme.

Tip!

Perfekt til dampet fisk og kylling.