Asiatisk millionbøf

En taiwanesisk udgave af millionbøf. Her er den blandet med smukke, grønne edamamebønner, som giver ekstra fylde.
Asiatisk millionbøf
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g hakket svinekød
spsk. olie
1 tsk. five-spice
1 fed hvidløg, revet eller presset
2.5 dl. grøntsagsbouillon
3 spsk. mørk sojasauce
1 spsk. brun farin
1 spsk. risvin eller tør sherry (kan udelades)
1 stk. hel stjerneanis
2 spsk. ristede løg
1 tsk. Maizena
- evt. lidt limesaft
3 stk forårsløg
300 g frosne edamanebønner, uden skal
- tørret chiliflage

Tilbør

- Kogte jasminris

Sådan gør du

  1. 1.Varm olie på en pande eller wok og brun kødet over høj varme til det er gennemstegt og ristet/brunet godt.
  2. 2.Tilsæt krydderier, bouillon, soja, brun farin, vin og stjerneanis. Bring det i kog og lad det simre over lav varme i 10-15min.
  3. 3.Knus de ristede løg og drys dem i. Jævn evt. saucen med lidt maizena rørt ud i vand.
  4. 4.Vend til sidst edamamebønnerne i og lad dem varme igennem. Smag til med salt og evt. lidt limesaft og server straks sammen med ris, toppet med forårsløg og chiliflager.

Tip!

Server gerne sammen med sprøde stænger kinaradise eller dampet spinat.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad