Asiatisk millionbøf
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | hakket svinekød |
spsk. | olie |
1 tsk. | five-spice |
1 fed | hvidløg, revet eller presset |
2.5 dl. | grøntsagsbouillon |
3 spsk. | mørk sojasauce |
1 spsk. | brun farin |
1 spsk. | risvin eller tør sherry (kan udelades) |
1 stk. | hel stjerneanis |
2 spsk. | ristede løg |
1 tsk. | Maizena |
- | evt. lidt limesaft |
3 stk. | forårsløg |
300 g | frosne edamanebønner, uden skal |
- | tørrede chiliflager, efter smag |
Tilbehør
- | Kogte jasminris |
Sådan gør du
-
1Varm olie på en pande eller wok og brun kødet over høj varme til det er gennemstegt og ristet/brunet godt.
-
2Tilsæt krydderier, bouillon, soja, brun farin, vin og stjerneanis. Bring det i kog og lad det simre over lav varme i 10-15min.
-
3Knus de ristede løg og drys dem i. Jævn evt. saucen med lidt maizena rørt ud i vand.
-
4Vend til sidst edamamebønnerne i og lad dem varme igennem. Smag til med salt og evt. lidt limesaft og server straks sammen med ris, toppet med forårsløg og chiliflager.
Tip!
Server gerne sammen med sprøde stænger kinaradise eller dampet spinat.