Dampet rødspætte med nem dildsauce
HOVEDRET

Dampet rødspætte med nem dildsauce

Dampet rødspætte udgør en nem forret, men du kan også tilføje kartofler eller ris, så har du en hovedret.
  • 4 Personer

Fisk

1 stk. fennikel
500 g gulerod
- salt
500 g rødspættefilet
5 dl. vand
2 spsk. fiskefond

Sauce

1 dl. færdig hollandaise sauce
2 dl. cremefraiche 18%
1 stk. citron
2 spsk. klippet dild

Sådan gør du

  1. 1
    Skær fennikel og gulerod i mindre stykker, og kom dem i letsaltet vand.
  2. 2
    Lad grøntsagerne simre i 4-5 minutter, og afdryp dem.
  3. 3
    Rul rødspættefileterne sammen, og luk dem med en tandstik.
Læg dem i en gryde eller en lille sauterpande.

  4. 4
    Kom vand, vin og fond i en skål, og bland det sammen.

  5. 5
    Hæld blandingen over fisken.
Kog op og lad fisken simre i tre minutter.
  6. 6
    Tag gryden fra komfuret og lad den stå i et par minutter.
  7. 7
    Fjern tandstikkerne. 

  8. 8
    Rør saucen sammen i en lille gryde, og lun den uden at koge den.
  9. 9
    Server saucen til den afdryppede varme fisk og grøntsager.