Rød karry med and
- 2 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
1 stk. | berberiandebryst (uden skind) i tynde skiver. Gem skindet. |
3 spsk. | olie til stegning |
2 tsk. | rød karrypasta |
2 stk. | hvidløg, finthakkede |
3 stk. | kaffir limeblade, hele |
1 tsk. | spidskommen, stødt |
4 stk. | nelliker, stødte |
1 spsk. | konc. tomatpure |
1 dåse | kokosmælk (400 ml) |
1 stk. | løg i smalle både |
1 stk. | ananas, delt i mindre stykker |
10 stk. | cherrytomater, halverede |
3 spsk. | fiskesovs |
3 tsk. | sukker |
Tilbehør
- | friskt basilikumblad |
- | kogte ris |
Sådan gør du
-
1Stil alle ingredienser parat til stegning. Opvarm olie i en tykbundet gryde. Steg karrypasta, hvidløg, kaffir limeblade, spidskommen, nelliker og tomatpuré heri. Hæld 1 spsk kokosmælk ved, så krydderierne ikke brænder på.
-
2Tilsæt kødet og lad skiverne stege ca. 5 minutter. Kom derefter løgbåde og resten af kokosmælken i. Lad retten simre 5 minutter uden låg.
-
3Kom ananasstykker i og smag til med fiskesovs og sukker – smagen skal være krydret og »rund« – det bliver den med den rette mængde fiskesovs og sukker. Lad retten simre et par minutter og opvarm tomatstykkerne til sidst.
-
4Anret i en skål, pynt med basilikumblade og servér med kogte ris.
Tip!
Skær andeskindet i tynde strimler, læg strimlerne i et ildfast fad, drys med salt og steg dem i forvarmet ovn ved 225° i 7-8 minutter eller til strimlerne er gyldne og sprøde. Servér dem som tilbehør til retten. Gem andefedtet på køl, til stegning af fx kartofler.