Klassiske svenske kanelbullar med bacon/citron-glasur
- 12 Personer
- 90 Minutes
Dejen
150 g | smør. Smørret skal have stuetemperatur |
5 dl. | sødmælk |
50 g | gær |
1 dl. | sukker |
1 tsk. | salt |
2 tsk. | stødt kardemomme |
850 g | hvedemel (ca. 14 dl) |
1 stk. | æg til pensling |
Remonce
150 g | smør. Smørret skal have stuetemperatur. |
2 dl. | sukker |
2 spsk. | kanel |
Glasur
1 pakke | bacon i skiver |
4 spsk. | flormelis |
1 stk. | citron, saften heraf |
Sådan gør du
-
1Lun mælken, til den er fingervarm – cirka 37 grader. Opløs gæren heri.
-
2Skær smør ud i firkanter og kom smørret ned i mælken. Kom også sukker, salt og kardemomme ned i blandingen.
-
3Vend rundt i dejen og tilsæt melet. Rør i dejen, til den er ensartet – og fortsæt så i 5 minutter mere, til dejen er gennemæltet. Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.
-
4Hæld mel på bordet og rul dejen ud. Gerne i et stort rektangel på cirka 40x90 centimeter. Dejen må gerne være op til 1 cm tyk.
-
5Smør hele overfladen med et tyndt lag smør. Fordel først smørret ud i små klumper og smør det derefter jævnt ud.
-
6Drys sukker ud over hele dejen og drys herefter kanel på. Rul dejen stramt sammen, så fyldet ikke løber ud senere.
-
7Skær 2 cm. Tykke skiver af dejen. Du får omkring 40 kanelbullar. Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 40 minutter.
-
8Rør et æg ud i en kop og pensl kanelbullarne, inden du sætter dem i ovnen.
-
9Bag i cirka 10 minutter på 200 grader, til de er brune og gyldne.
-
10Skær bacon ud i meget små firkanter og steg gylden på en pande. Lad baconen tørre på et stykke køkkenrulle.
-
11Rør flormelis og citronsaft sammen og kom baconternene heri, kom så en skefuld baconglasur på de lune snegle.