Solæg med løg, remoulade og kørvel
SNACKS OG TILBEHøR

Solæg med løg, remoulade og kørvel

Solæg er en ærke-sønderjysk egnsret, som tager tid at lave, da æggene skal stå i saltlage i flere dage. Serveres traditionelt med en snaps.  
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. æg
3 spsk. fint salt
1 l. vand
1 stk. stort løg
1 spsk. mayonnaise
1 spsk. piske-fløde
1 tsk. grov sennep
- kørvel

Sådan gør du

  1. 1
    Kog æggene i 30 minutter.
  2. 2
    Skyl i koldt vand, og rul æggene let på køkkenbordet, så skallen krakelerer.
  3. 3
    Rør saltet ud i vandet i en skål, og kom æggene heri.
  4. 4
    Stil i køleskabet i to døgn.
  5. 5
    Skær løg i tynde skiver, og vend dem med salt i en skål.
  6. 6
    Lad dem stå i 30 minutter.
  7. 7
    Kram løgene bløde, og skyl dem helt fri for salt.
  8. 8
    Rør mayonnaise, fløde og sennep sammen, og vend med løgene.
  9. 9
    Pil æggene, og skær dem lige over.
  10. 10
    Server med løg, remoulade og kørvel.