Vegansk Hokkaidosuppe
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | lille økologisk hokkaido græskar |
1 fed | kinesisk hvidløg (eller to store almindelige) |
100 g | økologiske røde linser |
2 spsk. | olie (gerne smagsneutral som fx rapsolie) |
1 tsk. | tørret basilikum |
1 tsk. | karry |
tsk. | balsamico eddike |
1 spsk. | herbamare urtebouillon |
1 spsk. | ketchup |
5 dl. | vand |
1 dl. | Sojafløde |
- | Evt. salt og friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Hokkaido græskaret udkernes og skæres i tern. (Der er ingen grund til at skrælle den når den er økologisk)
-
2Olien kommes i en tykbundet varm gryde, karry tilsættes og “brændes af” (smagen træder kraftigt i karakter ved at gøre dette) men må selvfølgelig ikke brænde på.
-
3Herefter tilsættes skiveskåret hvidløg som steges med et øjeblik.
-
4Hokkaidogræskarternene tilsættes, samt vand og linser. Lad suppen koge i ca. en halv time hvorefter den blendes helt fin i en blender eller med en stavblender.
-
5Fløden tilsættes til sidst, og suppen smages til med urtebouillon, ketchup, salt og friskkværnet peber, basilikum samt balsamico eddike. Alternativt kan citronsaft anvendes.
-
6Hvis suppen er for tyk tilsættes mere vand.
-
7Server med friskhakket persille, ristede solsikkekerner og groft brød til.
-
8Luna Krause, hun har madbloggen: Månebarnet http://hijaluna.wordpress.com/