Bønnecupcake med jordbærskum
BAGVæRK

Bønnecupcake med jordbærskum

Louisa Lorangs yndlingskage. Dine gæster opdager aldrig, at denne superbløde og søde cupcake i virkeligheden er lavet på sorte bønner!
  • 4 Personer

24 mini eller 12 almindelige cupcakes

200 g kogte sorte bønner
100 g blødt smør
100 g rørsukker
100 g smeltet, mørkchokolade
0.5 dl. kakao
1 knsp. salt
1 tsk. bagepulver
0.5 tsk. natron
5 stk. æg

Jordbærskum

150 g modne jordbær
0.5 dl. flormelis
250 g mascarpone
- Korn af ½ stang vanilje
- jordbær til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet.
  2. 2
    Kom smeltet chokolade i og blend igen.
  3. 3
    Bland kakao, salt, bagepulver og natron sammen og kom det i kagemassen.
  4. 4
    Blend æggen i et ad gangen.
  5. 5
    Fyld kagemassen i 24 mini forme eller 12 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 20-35 minutter, eller til de er gennembagte
  6. 6
    Lad dem køle til stuetemperatur
  7. 7
    Skyl forsigtigt jordbærrene og nip blomsterne af
  8. 8
    Skær dem i skiver og pisk dem med sukker og vanilje til en rustik puré
  9. 9
    Pisk mascarponen i – den ser ud som om den vil skille, men pisk fortsat, så samler den sig.
  10. 10
    Pynt kagerne med jordbærskum og friske jordbær og servér til de sødeste du kender

Tip!

Kagerne kan sagtens laves et par dage i forvejen. De holder sig bløde og saftige ved stuetemperatur.