Bønnecupcake med jordbærskum
- 4 Personer
24 mini eller 12 almindelige cupcakes
200 g | kogte sorte bønner |
100 g | blødt smør |
100 g | rørsukker |
100 g | smeltet, mørkchokolade |
0.5 dl. | kakao |
1 knsp. | salt |
1 tsk. | bagepulver |
0.5 tsk. | natron |
5 stk. | æg |
Jordbærskum
150 g | modne jordbær |
0.5 dl. | flormelis |
250 g | mascarpone |
- | Korn af ½ stang vanilje |
- | jordbær til pynt |
Sådan gør du
-
1Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet.
-
2Kom smeltet chokolade i og blend igen.
-
3Bland kakao, salt, bagepulver og natron sammen og kom det i kagemassen.
-
4Blend æggen i et ad gangen.
-
5Fyld kagemassen i 24 mini forme eller 12 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 20-35 minutter, eller til de er gennembagte
-
6Lad dem køle til stuetemperatur
-
7Skyl forsigtigt jordbærrene og nip blomsterne af
-
8Skær dem i skiver og pisk dem med sukker og vanilje til en rustik puré
-
9Pisk mascarponen i – den ser ud som om den vil skille, men pisk fortsat, så samler den sig.
-
10Pynt kagerne med jordbærskum og friske jordbær og servér til de sødeste du kender
Tip!
Kagerne kan sagtens laves et par dage i forvejen. De holder sig bløde og saftige ved stuetemperatur.