Rugbrød med kikærtesalat
VEGETAR

Rugbrød med kikærtesalat

Denne her kikærtesalat har været en gamechanger, den er en stærk konkurrent til en klassisk hønsesalat (ikke fordi det behøver at være en konkurrence, men det er altid godt med alternativer). Den er snasket, den er fyldt med umami, og med lidt sprødt knas på toppen i form af ristede løg går du glad og mæt fra bordet. Opskriften er fra Camilla Skov's kogebog “Lag på lag".
  • 5 Personer

Det skal du bruge:

480 g Kogte kikærter , rænede
3 fed hvidløg
2 spsk. olie
1 spsk. frisk timian , og/eller rosmarin (finthakket)
1 tsk. havsalt
- peber

Dressing:

80 glas soltørrede tomater
50 g syltede løg , evt. perleløg
40 g kapersbær , eller kapers
160 g mayonnaise
80 g Yoghurt , eller creme fraiche
2 forårsløg , eller almindelige løg og/eller purløg
0.25 tsk. salt
- salt og peber

Server med:

- rugbrød , gerne ristet
- ristede løg

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader varmluft. Dræn kikærterne, og lad dryppe godt af. Tør dem eventuelt i et viskestykke.
  2. 2
    Fordel kikærterne på en bagepapirsbeklædt bageplade sammen med hele hvidløgsfed med skal (skær lige bunden af), olie, urter, salt og peber.
  3. 3
    Sæt i ovnen i 15 minutter. Rør rundt, og giv 10-15 minutter til, til de er sprøde og gyldne. Tag de hele hvidløgsfed fra. Knus kikærterne med en stegespade eller lignende, til de er fladet en smule ud. Pil hvidløgsfeddene, og mos. Kom kikærter og hvidløg op i en skål, og lad køle ned.
  4. 4
    Hak soltørrede tomater, syltede løg og kapersbær fint. Hak forårsløget i så tynde skiver, du kan. Bland sammen med resterende ingredienser. Smag til med salt og peber og evt. lidt lage fra de syltede løg.
  5. 5
    Anret på rugbrød, eller brug som fyld i en sandwich. Top evt. med ristede løg.