Tofuboller i tomatsauce med bagte kartofler
AFTENSMAD

Tofuboller i tomatsauce med bagte kartofler

Opskriften er udviklet af familien Mindelund i DR-programmet ”Danmarks Nye Livret”.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Det skal du bruge:

- kartofler
- paprika

- spidskommen
- kardemomme
- olivenolie
- salt og peber

Krydret tomatsauce:

2 løg
3 fed hvidløg
100 g svampe
0.5 aubergine
0.5 squash
1 rød peberfrugt
2 spsk. paprika

1 spsk. sød paprika
1 tsk. røget paprika
0.5 tsk. cayennepeber
140 g tomatpure
1 dåse hakkede tomater , eller flåede tomater på dåse
200 ml ris cuisine cuisine , alternativt til madlavningsfløde
1 grøntsagsbouillon , terning
- salt og peber
- olivenolie til stegning

Tofuboller:

200 g tofu
4 fed hvidløg
1 håndfuld persille
1 dl havregryn
1 dl rasp , evt panko
2 tsk. sød paprika
1 tsk. Krydderiblanding: , umami
2 tsk. allroundkrydderi
1 håndfuld basilikum
- Saft fra 1 citron
1 tsk. natron
100 g svampe
2 spsk. honning
- salt og peber
- olivenolie til stegning

Tasty-sauce:

- syltede agurker
1.5 dl mayonnaise
1 spsk. ketchup
1 tsk. sennep
1 tsk. hvidvinseddike
0.5 tsk. Løgpulver
0.5 tsk. paprika

- salt og peber

Gnavegrønt:

- agurk , skåret i stænger
- gulerødder , skrællede og skåret i stænger
- rød peber , skåret i stænger

Sådan gør du

  1. 1
    Kartofler: Kartoflerne halveres og lægges med skrællen oppe på en bageplade, hvorefter den pensles og saltes. Bages i ca. 30 minutter på 190 grader.
  2. 2
    Skær løg i små tern og hak hvidløg fint. Resten af grøntsagerne skæres i mindre tern. Løg og hvidløg steges i olivenolie. De andre grøntsager tilsættes og steges med, til de er møre sammen med krydderierne.
  3. 3
    Tilsæt tomatpuré, de flåede tomater og paprika. Tilsæt ris cuisine og til sidst bouillonterning og lad saucen simre i min. 8 minutter. Tilsæt evt. to fed friskrevet hvidløg ved omrøring inden servering.
  4. 4
    Hak svampene og hvidløget groft. Kør alle ingredienser på en foodprocessor, til den får en god farslignede konsistens.
  5. 5
    Kom havregryn og rasp i, indtil konsistensen er lidt som modellervoks. Form dem som små boller og pensl dem med olie, kom evt. lidt krydderier i olien. Bages i ovnen i 10-15 minutter på 190 grader. Lav evt. en prøvedelle.
  6. 6
    Hak de syltede agurker fint. Bland alle ingredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber. Anret og server.