Harira – marokkansk kikærtesuppe
AFTENSMAD

Harira – marokkansk kikærtesuppe

Duftende dejlig suppe, hvor der er skruet op for krydderierne. Opskriften er fra Gorm Wisweh's kogebog "Suppe".
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

2 løg , almindelige
4 fed hvidløg
1 ingefær , en tommel
- olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
5 safran , tråde
1 tsk. røget paprika
2 stilke bladselleri , eller 1/6 knoldselleri
1 squash , skåret i små tern
- frisk chili , så stærk som du kan og tør
50 g tomatpure
1 l bouillon , hønse eller grøntsag
1 flåede tomater af god kvalitet , brug gerne de hele, og knus dem groft med hånden
- røde linser 75-100g
1 dåse kikærter
1 Citron (økologisk)
- salt

Mynte-raita:

2.5 dl yoghurt naturel
1 dusk frisk mynte
1 dusk frisk persille
- skal fra ½-1 økologisk citron
- salt og peber

Tilbehør:

- fladbrød , syrnet

Sådan gør du

  1. 1
    Kom finthakket løg, hvidløg og revet ingefær i en god, rummelig gryde sammen med et godt skvæt olivenolie, og lad det simre i et par minutter.
  2. 2
    Tilsæt alle krydderierne på nær salt, og lad det lune igennem i 2-3 minutter.
  3. 3
    Kom selleri, squash, chili og tomatpuré i, og lun det igennem et par minutter igen.
  4. 4
    Hæld bouillon på sammen med de flåede tomater, og tilsæt linser og kikærter. (Gem væden fra kikærterne). Lad det simre i 25-30 minutter.
  5. 5
    Hvis suppen er for tyk, så tilsæt lidt kikærtevand for at justere den.
  6. 6
    Smag til med salt og citronsaft, og servér med syrnet fladbrød og raita.
  7. 7
    Kom alle ingredienser i en blender, og giv det en god snurretur. Smag til med salt, peber og måske også lidt citronsaft.

Tip!

I det vegetariske køkken er det altid godt at skrue ekstra op for krydderierne – især de varme som her.