Piña colada salat
SALATER

Piña colada salat

Smagen af sol, sommer og kølige drinks. Her er en frisk og eksotisk salat med ananas, kokosflager og lime – naturligvis! En salat, der er festlig at servere for gæster. Opskriften er fra Salatboden af Dominique Kørvell
  • 4 Personer
  • 25 Minutes

Det skal du bruge:

0.5 sød ananas
0.5 icebergsalat
- ½ spidskål
200 g fetaost
100 g kokosflager
- spiselige blomster , evt.

Dressing:

5 spsk. rapsolie
1 stk. økologisk lime
1 spsk. sirup
0.25 tsk. flagesalt (gourmetsalt)
- frisk kværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Bland olie med fintrevet limeskal og limesaft fra 1 lime, sirup, salt og peber. Smag til, så dressingen er både syrlig og sød
  2. 2
    Skær top og bund af ananassen, og fjern skallen. Skær ananassen i kvarte på langs, fjern evt. stokken, og skær derefter ananassen i stave
  3. 3
    Snit icebergsalaten groft, og snit spidskålen meget fint – gerne på et mandolinjern
  4. 4
    Vend ananas, icebergsalat og spidskål sammen med dressingen. Top med smuldret feta og kokosflager (se tip). Pynt evt. med spiselige blomster

Tip!

Brug frisk kokos, ristede kokoschips, sprøde tørrede kokosflager eller kokosmel. Ristede kokoschips giver ekstra knas til salaten