Husker du de lækre mini-rugbrød fra 80'erne? Disse lækre små brød er fyldt med kerner og et strejf af kakao - perfekte til madpakken eller den lille sult. Opskriften er udviklet af Fuldkornspartnerskabet.
5 Personer
120 Minutes
Dette skal du bruge:
25 g
gær
4 dl
vand
75 g
Brødblanding med frø og kerner fx solsikke eller -græskarkerner
1 tsk.
salt
250 g
rugmel
150 g
hvedemel
2 spsk.
kakao
ANNONCE
Sådan gør du
1
Opløs gæren i vandet.
2
Tilsæt kerner, salt og mel, og rør dejen grundigt sammen.
3
Gør hænderne våde, og form minirugbrød - brug gerne en form egnet hertil, men ellers kan muffinforme bruges.
4
Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter
5
Pensl brødene med æg eller lidt vand og strøg evt. kerner over. Sæt dem nu i en forvarmet ovn på 220 grader. Bag brødene i ca. 30 minutter, eller til de lyder hule, når du banker på dem.