Spicy kyllingelår med edamamebønner og broccoli
HURTIG AFTENSMAD

Spicy kyllingelår med edamamebønner og broccoli

Sprøde kyllingelår med masser af smag og grønt tilbehør. Opskriften er fra ”Sundt og sprødt med airfryer” af Michelle Kristensen, udgivet på Politikens Forlag
  • 2 Personer

Kyllingelår

1 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
1 tsk. salt
1 tsk. stødt chili (kan udelades)
0.5 tsk. hvidløgspulver
1 lidt peber

4 stk kyllingelår
0.5 spsk. sesamfrø

Tilbehør

100 g edamamebønner frosne og pillede
400 g broccoli
1.5 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
- peber


Sådan gør du

  1. 1
    Tænd airfryeren på 160 grader.
  2. 2
    Rør olien sammen med paprika, salt, chili, hvidløgspulver og peber og pensl kyllingelårene med marinaden. Drys kyllingelårene med sesamfrø.
  3. 3
    Fordel kyllingelårene i airfryerkurven og tilbered dem i airfryeren i 25-28 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs.
  4. 4
    Kom de frosne edamamebønner op i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i 5 minutter og hæld så vandet fra. Skær broccolien ud i mundrette buketter. Kom olien i en skål og rør knust hvidløg og salt i. Vend så broccoli og edamamebønnerne i.
  5. 5
    Når der er 15 minutter tilbage af kyllingelårenes tilberedningstid, lægger du grøntsagsblandingen på airfryerens rist og sætter den ind over kyllingelårene. Tilbered grøntsagerne i 10-15 minutter. Rør rundt i dem 1-2 gange undervejs.
  6. 6
    Spis kyllingelårene sammen med grøntsagsblandingen.