Gulerodstærte
AFTENSMAD

Gulerodstærte

Astrid Olsen har lavet et kækt spinoff på den famøse tarte tatin – et spinoff, der befinder sig i det salte og ikke det søde køkken. Og faktisk en ret, der for første gang fik hende til at kunne lide sennep. Opskriften er fra Astrid Olsens ”Koge(dag)bog”
  • 4 Personer

Det skal du bruge

- tærtedej
600 g gulerødder (ca. 8-9 stk.)
0.5 rulle gedeost
1 stk. hvidløg
100 g smør
8 stilke timian
2 stilke rosmarin
1 spsk. sennep
1 spsk. balsamico
- salt
- peber


Brombær timian kompot

1 bakke brombær (150-200 g)
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. citronsaft
6 stilke timian , hakket

Sådan gør du

  1. 1
    Skær toppen af et helt hvidløg, og smid det i ovnen med folie på 200 °C. (Og ja, der skal et helt hvidløg til!).
  2. 2
    Imens laves din kompot. Hak timianstilkene fint. Varm brombær, sukker, majsstivelse og evt. lidt vand op i en lille gryde på middel varme. Bring det i kog, og kog i 15-20 minutter uden låg, indtil kompotten bliver tykkere. Rør citronsaft i, og stil på køl, indtil den skal bruges.
  3. 3
    Skyl og halver gulerødderne. Smelt smørret på panden ved lav varme. Tilføj alle krydderurterne, og lad det simre i 2-3 min. Smid gulerødderne på samme pande med balsamico, og steg videre i 5 min. Smid et låg på, og steg videre i yderligere 5 min. Tag låget af, fjern panden fra varmen, og lad det køle af.
  4. 4
    Hvidløget tages ud af ovnen og presses ud i en skål med sennep, salt og peber.
  5. 5
    Rul tærtedejen ud, og smør blandingen på. Efterlad 2 cm rum i kanten.
  6. 6
    Arranger gulerødderne, og fordel gedeosten henover. Læg dejen ovenpå med den smurte side nedad.
  7. 7
    Bag i ovnen på 180 °C i 30-35 min., eller indtil kanterne er gyldenbrune.