Gulerodstærte
- 4 Personer
Det skal du bruge
- | tærtedej |
600 g | gulerødder (ca. 8-9 stk.) |
0.5 rulle | gedeost |
1 stk. | hvidløg |
100 g | smør |
8 stilke | timian |
2 stilke | rosmarin |
1 spsk. | sennep |
1 spsk. | balsamico |
- | salt |
- | peber |
Brombær timian kompot
1 bakke | brombær (150-200 g) |
1 spsk. | sukker |
1 spsk. | majsstivelse |
1 spsk. | citronsaft |
6 stilke | timian , hakket |
Sådan gør du
-
1Skær toppen af et helt hvidløg, og smid det i ovnen med folie på 200 °C. (Og ja, der skal et helt hvidløg til!).
-
2Imens laves din kompot. Hak timianstilkene fint. Varm brombær, sukker, majsstivelse og evt. lidt vand op i en lille gryde på middel varme. Bring det i kog, og kog i 15-20 minutter uden låg, indtil kompotten bliver tykkere. Rør citronsaft i, og stil på køl, indtil den skal bruges.
-
3Skyl og halver gulerødderne. Smelt smørret på panden ved lav varme. Tilføj alle krydderurterne, og lad det simre i 2-3 min. Smid gulerødderne på samme pande med balsamico, og steg videre i 5 min. Smid et låg på, og steg videre i yderligere 5 min. Tag låget af, fjern panden fra varmen, og lad det køle af.
-
4Hvidløget tages ud af ovnen og presses ud i en skål med sennep, salt og peber.
-
5Rul tærtedejen ud, og smør blandingen på. Efterlad 2 cm rum i kanten.
-
6Arranger gulerødderne, og fordel gedeosten henover. Læg dejen ovenpå med den smurte side nedad.
-
7Bag i ovnen på 180 °C i 30-35 min., eller indtil kanterne er gyldenbrune.